Praktisch van A tot Z

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V W Z

Samen met een collega opleiding volgen

Wil je samen met een collega een opleiding volgen? Dat kan.

Ga naar de opleidingsfiche, klik op ‘Schrijf je in’, check of er voldoende vrije plaatsen zijn en schrijf je allebei in.   

Slechthorend

Slechtziend

Stage als ambtenaar

Als nieuwe federale ambtenaar kan je tijdens je stagejaar deelnemen aan het integratietraject voor nieuwkomers: een zesdaags traject dat je wegwijs maakt bij de federale overheid.

Je kan tijdens je stagejaar als ambtenaar natuurlijk ook opleidingen uit ons aanbod volgen. Bespreek met je leidinggevende welke opleidingen je het meest van pas komen in je verdere loopbaan.

Staking

Bij een algemene staking van het openbaar vervoer annuleren we alle opleidingen.

Ons secretariaat laat je per mail weten of jouw opleiding doorgaat of niet wanneer er stakingen zijn. 

Als je twijfelt of je opleiding doorgaat, kijk dan op onze site of volg ons op facebook en/of twitter. Daar lees je altijd de meest recente informatie.

Studentenstage bij het OFO

Elk jaar kunnen er bij het OFO een aantal studenten stage lopen of meewerken aan een onderzoeksproject. Ons gevarieerd aanbod binnen de context van de federale overheid biedt heel wat troeven.
 

Lees meer op Studentenstage bij het OFO

Studie-en Documentatiecentrum

In ons Studie- en Documentatiecentrum vind je zo’n  11 000 boeken en  een honderdtal tijdschriften in de domeinen Leren en Ontwikkelen, Human Resources, Management ... Als federaal ambtenaar kan je er werken ontlenen, tijdschriften en stageverslagen raadplegen, opzoekingen doen, boeken laten overkomen van andere bibliotheken …  Lid worden is gratis.

Lees meer over het Studie - en Documentatiecentrum en vraag online je lezerskaart aan

Syfadis

Syfadis is de opleidingsdatabank van de FOD Financiën. Als je bij de FOD Financiën werkt, moet je  je voor een OFO-opleiding eerst in Neeva inschrijven. Heb je een vraag over je inschrijving in Syfadis? Dan moet je dus contact opnemen met de opleidingsverantwoordelijke van de FOD Financiën.

Syllabus