Drapeau LGBTQA+

De FOD BOSA neemt deel aan de regenboogvlagactie

valerie.paulus

On this page

  Le 17 mai est la Journée internationale contre l’homophobie et la transphobie. Le SPF BOSA soutient les actions qui sont menées pour lutter contre la discrimination fondée sur l'orientation sexuelle, l'identité et l'expression de genre et pour célébrer la diversité sexuelle et de genre. Le drapeau arc-en-ciel flotte d’ailleurs devant notre bâtiment. 

   

  De ambitie van de federale overheid is om een aantrekkelijke en inclusieve werkgever te zijn en elke vorm van discriminatie te bestrijden.   

  Om deze ambitie te ondersteunen neemt de FOD BOSA deel aan de regenboogvlagactie. Deze actie symboliseert het respect voor de seksuele en genderdiversiteit en een positieve en open houding ten aanzien van LGBTQIA+, collega’s, burgers en klanten (personen die lesbisch homo, bi, transgender, queer, intersekse of aseksueel zijn). Iedereen is vrij om open te zijn over zijn/haar/hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit op het werk. Dit is een keuze die strikt persoonlijk is. Het is belangrijk om te weten dat bij de federale overheid mag iedereen fier zijn op wie hij/zij/het is!  

  We hijsen met trots de regenboogvlag op ons gebouw. Hiermee willen we de boodschap van openheid en respect naar onze partners, burgers en sollicitanten uitdragen.  

  Deze boodschap dragen we ook uit met een virtuele vlag op onze externe websites.  

  Deze actie is een positieve oproep naar alle burgers om een voorbeeld te zijn op het gebied van respect en openheid voor seksuele en genderdiversiteit.