Lumen: het netwerk van federale begeleiders voor federale organisaties

Ben je als federaal ambtenaar actief als begeleider bij je organisatie? Wil je je begeleidingsvaardigheden blijven ontwikkelen en heb je zin en tijd om ook bij andere federale organisaties begeleidingsopdrachten te doen? Word dan lid van Lumen! Je maakt er niet alleen deel uit van een dynamische pool federale begeleiders. Je wisselt er ook ervaringen uit met collega- begeleiders en volgt er opleidingen rond specifieke begeleidingsdomeinen.

Een pool van federale begeleiders

Met  begeleiding bedoelen we elke vorm van begeleiding  – individueel of in groep - die erop gericht is om de leerprocessen van mensen aan te moedigen, te stimuleren en te ondersteunen.

Via de pool zullen ambtenaren van verschillende, federale overheidsorganisaties opdrachten uitvoeren voor andere federale overheidsorganisaties. Met die ‘interne coaching’ komen we tegemoet aan de vragen van overheidsorganisaties om individuele en groepsbegeleiding.

 

Netwerkbijeenkomsten van Lumen

Elk kwartaal komen de federale begeleiders van Lumen samen voor een netwerkbijeenkomst om uit te wisselen en te leren van elkaar. In intervisie of supervisie, aan de hand van interactieve oefeningen, vanuit getuigenissen en ervaringen … Maar altijd met hetzelfde doel voor ogen:

  • elkaar verrijken en vervolmaken als begeleider
  • begeleiding op de kaart zetten binnen de federale overheid

 

Lid worden van Lumen

Ben je federaal begeleider en heb je zin om je begeleidingstalent in te zetten én verder te ontwikkelen?

en/of

kan je in je huidige functie ongeveer 10% van je tijd vrij maken voor een rol als Lumen- begeleider?

Vul dan nu het inschrijvingsformulier in, word gratis lid van Lumen en blijf automatisch op de hoogte van de Lumen bijeenkomsten!

 

Contact

Heb je nog vragen over Lumen? Stuur dan een e-mail naar lumen@bosa.fgov.be