Nieuwe organisatievormen: wat te denken over zelfsturende teams?

 Naast de traditionele hiërarchie is er zich een alternatief model voor werkorganisatie aan het ontwikkelen bij de federale overheid: zelfsturende teams. Wat moet je daarvan denken? Die vraag zullen de deelnemers zich stellen op de bijeenkomst van de COP NWOW van september 2018.  

Pluspunten

Dit is een bijeenkomst die online zal plaatsvinden. De deelnemers kunnen ze bijwonen tussen 20 en 27 september, op een tijdstip dat ze zelf kiezen. Afhankelijk van hoeveel zin ze erin hebben of hoe gemotiveerd ze zijn, kunnen ze de bijeenkomst als gewone toeschouwer meemaken of kunnen ze er actief aan deelnemen.

Het kan ook een idee zijn om zich met het team rond een pc te scharen en als team aan de voorgestelde activiteiten deel te nemen. Op die manier kun je thema's bespreken zoals autonomie, verantwoordelijkheid, leadership, welzijn of de solidariteit binnen een team.

De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk!   

Voor wie?

 Heel interessant voor

  •  de leden van de COP NWOW
  •  federale ambtenaren die organisatorische veranderingen op gang moeten brengen, moeten aanmoedigen of moeten begeleiden
Op het programma

 Je kan de video-interviews bekijken van 7 collega's die op de een of andere manier betrokken zijn bij het opzetten van zelfsturende teams: manager, begeleider, verantwoordelijke of teamlid

 

Interactieve online activiteiten (peilingen, wiki's) bieden je de kans om je mening te geven en die van de anderen te weten te komen.

 

Je krijgt toegang tot documentatie over het thema 'zelfsturende teams' en wordt uitgenodigd om de informatie waarover je beschikt te delen.

Praktische info

De COP NWOW-ontmoetingsruimte over zelfsturende teams zal toegankelijk zijn op de e-Campus van 20 tot en met 27 september 2018 voor alle federale ambtenaren op eender welk moment  zonder inschrijving vooraf.

Contact

secretary@bosa.fgov.be

 02 740 70 83  

Code :
EVMGTNEWOXBN