Nederlands schrijven op het werk *

Je schrijft mails, brieven, verslagen of processen-verbaal in het Nederlands. Je wil graag beter kunnen schrijven in het Nederlands of je kennis van de Nederlandse spelling bijwerken. Volg dan deze opleiding van twaalf halve dagen. Je oefent actief in kleine groepjes om je doelstellingen te behalen.

Pluspunten

Een opleiding aangepast aan je behoeften

Jij bepaalt samen met de hulp van de opleider de inhoud van de opleiding in functie van je behoeften en je doelstellingen.

Een praktijkgerichte opleiding

Je oefent in duo’s of in kleine groepjes in functie van je behoeften.

Je kiest activiteiten in functie van je behoeften en je leerdoelstellingen: een mail schrijven, een verslag van een vergadering opstellen, je kennis van de Nederlandse spelling uitbreiden, aan je taalfouten werken…

Een opleiding die je autonomie stimuleert

Je ontwikkelt leerstrategieën in functie van je doelstellingen die je inzet om ook op je werkplek te oefenen. Je gebruikt tools en hulpmiddelen om buiten de klas te leren, alleen of met je team.

Voor wie?
  • Voor iedereen die in een tweetalige omgeving werkt en die beter wil leren schrijven in het Nederlands
  • Voor iedereen die in het Nederlands moet schrijven op zijn werkplek
  • Voor iedereen die een taalniveau B1 heeft in het Nederlands

Als je niet weet welk taalniveau je hebt in het Nederlands, dan zullen onze taalopleiders dit evalueren tijdens een Taaldate. Tijdens deze Taaldate, die drie uur duurt, zal je ook je behoeften en je doelstellingen analyseren.

Bereid je voor

Bezoek onze talenwebsite speciaal voor federale ambtenaren : Patatifed.be.  Je vindt er activiteiten, tips en hulpmiddelen om Nederlands te oefenen. Ontdek de rubriek Schrijven en test alvast enkele activiteiten uit om je Nederlands te verbeteren.

Op het programma

Tijdens de eerste les bepaal je samen met de opleider wat je leerdoelstellingen zijn: informatie uitwisselen, een afspraak maken… via mail, brieven schrijven, verslagen van vergaderingen of processen-verbaal opstellen, je kennis van de Nederlandse spelling uitbreiden of werken aan je taalfouten…

Gedurende de hele opleiding werk je in kleine groepjes in functie van je specifieke doelstellingen. De activiteiten zijn taakgericht en interactief: je analyseert je eigen teksten, je oefent op de algemene spellingsregels en je werkt aan je taalfouten, je leert herformuleren en zelf je fouten verbeteren…

Je krijgt ook de mogelijkheid om tijdens de les de hulpmiddelen uit te testen die beschikbaar zijn op Patatifed.be en de e-Campus om ook buiten de klas te werken aan je doelstellingen. Raadpleeg bijvoorbeeld de Woordenlijst om de correcte spelling van woorden terug te vinden of leg een collectie van je mails aan, een snelle en efficiënte manier om  de typische mail-formuleringen te leren gebruiken.

Een voorsmaakje

Ontdek alvast de taaltips voor schrijftwijfelaars op Schrijftwijfel, een overzicht van de 15 meestgemaakte spel- en taalfouten en hoe je ze kan vermijden. Zet ze op je bureaublad of druk ze af en leg ze naast je computer.

Met deze Spellingsoefeningen kan je snel nagaan  hoe goed je de Nederlandse spelling beheerst. Aan het eind krijg je je score en een korte duidelijke uitleg bij de goede antwoorden. Kies een spellingtest en ga meteen aan de slag!

Praktische info

Een vaste halve dag per week gedurende 12 weken.

Keer terug naar de startpagina “Nederlands” om je in te schrijven.

Contact

Code :
STLIN