Geef je loopbaan een boost !

Je werk maakt deel uit van je leven. Net zoals je privéleven wordt je beroepsleven doorkruist door veranderingen: functie, werkomgeving, collega’s, missies… Hoe kan je je loopbaan in handen nemen in veranderende omstandigheden om je welzijn op het werk te bevorderen en de functie uit te oefenen die het beste bij jou past?

Het Loopbaancentrum van de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) nodigt je uit op zijn evenement "Geef je loopbaan een boost" en zal je ideeën aanreiken om je loopbaan in handen te nemen.

Voor wie?

Dit gratis evenement richt zich tot federale ambtenaren van alle niveaus (A, B, C en D) en van alle functies.

Op het programma

Je zal de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan twee workshops naar keuze om concreet na te denken over je loopbaan en op volgende vragen te antwoorden: hoe kan ik mijn loopbaan organiseren in functie van de verschillende fases van het leven? Waar haal ik mijn energie uit? Hoe kan ik mijn functie motiverender maken? Hoe kan ik mezelf beter leren kennen om de juiste keuzes te maken?

Verwelkoming met koffie: 9 u

Voorstelling van het Loopbaancentrum: 9.15 u

Begin van de workshops 

  • Sessie 1: 9.30 u tot 11 u

Een loopbaan die afgestemd is op jouw leven  

Ontdek je talenten!

Behoor je tot generatie baby boomer, X, Y of Z? Wat vind jij momenteel belangrijk? Hoe verzoen je jouw verwachtingen/behoeften met die van je collega’s van andere generaties? Hoe kan je voordeel halen uit jullie verschillen? Ontdek de rijkdom van een loopbaan die evolueert met je leven.

 

Wat is een talent? Wat zijn jouw talenten? Tijdens deze workshop  begin je je talenten te ontdekken. 
Ontdek hoe je, door je talenten te gebruiken, je energie op het werk een boost kan geven.

 

  • Sessie 2: 11.15 u tot 12.45 u

Neem je motivatie op het werk in handen!
Denk aan job crafting

Stimuleer je loopbaan!

 

Welke taken geven je energie en welke taken slorpen veel energie van je op? Hoe kan je het juiste evenwicht vinden en gemotiveerd blijven op je werk? Job crafting laat toe om je werk zodanig vorm te geven dat het optimaal overeenstemt met je talenten, je competenties, je prioriteiten... Ontdek hoe job crafting je kan helpen om dit evenwicht te vinden. 

 

Wil je een balans opmaken van je loopbaan? Wij stellen je oefeningen voor die je kunnen helpen om vragen zoals "Wat vind je echt belangrijk in je job?" en "Welk soort werk maakt je echt enthousiast?" te beantwoorden.

Ontdek hoe je behoeften kennen je loopbaan een boost kan geven.

Lunch-networking: 12.45 u tot 14.30 u

Praktische info

Evenement "Geef je loopbaan een boost"

21/01/2019

9 u tot 14.30 u

Plaats:

Zaal Tahiti

FOD Beleid en Ondersteuning – WTCIII

Simon Bolivarlaan 30

1000 Brussel

Code :
EVPEFECC1XBT