image

De evaluatiecycli: communicatietechnieken voor medewerkers online

Als medewerker neem je deel aan de gesprekken van de evaluatiecyclus. De sleutel tot succes voor die gesprekken ligt in de kwaliteit van de communicatie tussen jou en je leidinggevende. In deze online opleiding van vier uur ontdek je communicatietechnieken om in de verschillende gesprekken toe te passen. Je kunt de gesprekken oefenen met de praktijkgevallen die we aanreiken.

Pluspunten

Vrij toegankelijk

Voor deze opleiding moet je je niet inschrijven. Log gewoon in op de e-Campus, en je kunt onmiddellijk starten!

Snel

Je opleiding duurt ongeveer vier uur.

Concreet

  • Met gefilmde praktijksimulaties krijg je verschillende voorbeelden van goede en slechte communicatie tussen een leidinggevende en zijn medewerker bij elk gesprek van de evaluatiecyclus.
  • Je raakt vertrouwd met de communicatietechnieken die nuttig zijn bij de gesprekken.
  • Je identificeert de risico’s van foute communicatie.

Voor wie?

Voor alle federale ambtenaren/medewerkers die zich op de gesprekken van de evaluatiecycli willen voorbereiden.

Op het programma

Het doel van deze onlineopleiding is dat je efficiënt kunt communiceren met je leidinggevende tijdens de gesprekken van de evaluatiecyclus.

Op het programma van de opleiding:

  • de communicatietechnieken die je in je gesprekken moet toepassen: herformuleren, vragen stellen, feedback geven, actief luisteren, empathie tonen …                
  • de risico’s die aan bepaalde manieren van communiceren met je leidinggevende worden toegeschreven

Aan de hand van filmpjes van geënsceneerde gesprekken tussen een leidinggevende en zijn medewerker kun je de meest geschikte communicatietools ontdekken om het hoofd te bieden aan dergelijke situaties.

Een voorsmaakje

Bekijk een fragment van de onlineopleiding: een scène tussen een leidinggevende en zijn medewerker tijdens een planningsgesprek. Wat is volgens jou de beste manier om te communiceren in een dergelijk geval.