Partnerships en professionele netwerken

Uitwisselen en leren van elkaar zijn een drijvende kracht voor innovatie en verandering! De FOD Beleid en ondersteuning organiseert en faciliteert netwerken, partnerships en communities of practice rond actuele thema’s als NWoW, talent, re-integratie. Federale experten krijgen er de kans om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en samenwerkingen op te zetten.

 

Communities of practice

Heel wat federale ambtenaren werken bij hun eigen organisatie rond een specifiek thema dat bij alle organisaties leeft. In een Community of practice komen die experten samen om best en worst practices te delen en te leren van elkaars ervaringen. Onze actieve COPs op dit moment werken rond de thema’s

  • NWOW  (New way of working)
  • Re-integratie na langdurige afwezigheid

Netwerken

Ook bij onze netwerken draait alles rond het uitwisselen van kennis, ervaring en contacten. We brengen ambtenaren samen die werken in hetzelfde vakgebied, en stellen hun kennis ter beschikking van elkaar en van andere organisaties. Daarnaast onderhouden we ook netwerken van ambtenaren die eenzelfde traject hebben gevolgd, zodat ze elkaar kunnen blijven ontmoeten en verrijken.

Al onze netwerken en meer informatie over hoe je lid wordt, vind je hiernaast.

Een COP of een netwerk oprichten?

Merk je dat er in jouw organisatie behoefte is aan uitwisseling over een nieuw actueel thema? Wil je weten wat er bij andere organisaties al rond dat thema leeft? Heb je suggesties voor een Community of een netwerk en wil je daar ondersteuning bij?

Vul het aanvraagformulier in en we nemen contact met je op.