Leadership en Topmanagement

Het zal je niet verbazen : van alle factoren in de werkomgeving heeft de directe leidinggevende de grootste impact op de productiviteit, het werkplezier en de betrokkenheid van de medewerkers! Dat maakt je opdracht als leidinggevende cruciaal en … verre van evident. Met onze leeroplossingen willen we je ondersteunen en je enkele handvaten aanreiken.

 

Let kindness be your inspiration!

Vind jij het als leidinggevende soms ook knap lastig om mensen aan te sturen en weerstand om te polen? Of vraag je je soms wel eens af wat de fun is van aansturen?

Het is lang niet zo gemakkelijk om je medewerkers de “synergieknop” te laten vinden, om hen met elkaar datgene te laten bereiken wat de organisatie wil bereiken en … om voor te zorgen dat ze het dan nog leuk vinden ook.

In onze opleidingen staan zelfreflectie, bewustwording en uitwisseling centraal. Eén gouden tip geven we je alvast mee: Let kindness be your inspiration!
 

Driedaagse opleiding ‘Sterk leiderschap begint bij jezelf!’

"Wie leiding wil geven aan anderen, moet eerst leren om leiding te geven aan zichzelf," zei managementauteur Peter Drucker. Daar zijn we het bij de FOD Beleid en Ondersteuning helemaal mee  eens. Onze driedaagse, klassikale opleiding ‘Sterk leiderschap begint bij jezelf’ zet je aan het denken over de soort leider dit jij bent en wil zijn.
 

Tweedaagse opleiding ‘Leid je team doorheen verandering’

Leidinggevenden zijn bij een organisatieverandering zowel een zeer belangrijke faal- als slaagfactor. Veranderingen zijn vaak verwarrend en pijnlijk en het is geen gemakkelijke opgave om veranderingen consequent te laten verlopen. Als leidinggevende sta je bovendien vaak voor deze uitdaging zonder zelf goed te weten welke richting de veranderingen uitgaan.

Tijdens de tweedaagse opleiding ‘Leid je team doorheen verandering’ krijg je een kader aangereikt waarmee je samen met je team aan de slag kan en zo de veranderingen in goed banen kan leiden.
 

Ontwikkelingstraject voor leidinggevenden

Functionele en hiërarchische leidinggevenden met ten minste een jaar ervaring kunnen zich kandidaat stellen voor een doorgedreven Ontwikkelingstraject voor leidinggevenden: een intakefase, 12 trajectdagen gespreid over een jaar, en een outtakegesprek.

Met de Ontwikkelingstrajecten voor Leidinggevenden ontwikkel je je leiderschapsvaardigheden en managementcompetenties. De thema’s die aan bod komen, zijn gebaseerd op jouw behoeften als leidinggevende en op die van je organisatie.

 

Voor organisaties: ondersteuning rond leadership en topmanagement

Naast opleidingen, workshops, coachings … voor individuele ambtenaren hebben we ook een aanbod voor organisaties. Als klantorganisatie van de FOD Beleid en ondersteuning kan je een beroep doen op onze

  • Raamcontracten
  • Partnerships en netwerken
  • In company opleidingen en leertrajecten
  • Consultancy, coaching en begeleiding
  • Tools en online applicaties

Bekijk het aanbod voor organisaties: ga naar de homepagina en klik op de rubriek Voor organisaties