Leadership en Topmanagement

Leiderschap vind je op alle niveaus van je organisatie. Bij zowel topmanagers, leidinggevenden in een meer klassieke hiërarchische structuur, als (informele) leiders in zelfsturende teams of projectleiders staat leiderschap hoog op de agenda. Van een leider wordt verwacht dat zij of hij anderen in beweging kan brengen, waakt over het welzijn en de motivatie van anderen, mee de richting aan geeft en nog zoveel meer. De FOD Beleid en Ondersteuning heeft een divers aanbod dat je ondersteunt in je rol als ‘leider’. Welk opleiding of traject het best bij je best is afhankelijk van de rol die je precies opneemt, de structuur en cultuur van je organisatie en je ervaring. Voor elk wat wils dus.

 

Leidinggevenden samen rond de tafel : intervisiemomenten

Als leidinggevende ben je voortdurend op zoek naar de beste manier om je team aan te sturen en te begeleiden. Daarbij kan het verrijkend zijn om uit te wisselen met andere leidinggevenden. Neem deel aan de intervisiemomenten en zit rond de tafel met leidinggevenden uit andere organisaties. Met de hulp van je intervisiecoach deel je ervaringen en bespreek je de problemen uit je werkcontext.
 

Top Skills voor vrouwen met ambitie

Tijdens het Top Skills-programma krijgen vrouwen met management ambities de kans om gratis deel te nemen aan een fictief managementassessment. Zo krijgen ze een beter inzicht in hun sterktes en verbeterpunten. Bovendien maken ze zich zo de procedure voor topfuncties eigen.

 

Vitrivius : tweetalig traject mindful begeleiden en leiden

Dit intensieve leertraject loopt over 6 maanden en begeleidt je in je ontwikkeling naar een ‘bewust menswaardig (bege)leiderschap’. Mindfulness en oplossingsgericht werken zijn de rode draad:  je oefent je open milde aandacht, je verdiept je aandacht voor je eigen aspiraties en je wordt je bewust van wat je voorhanden hebt om je aspiraties te bereiken en van welke ingesleten automatismen je jezelf wil bevrijden.

Ontwikkelingstraject voor leidinggevenden

Functionele en hiërarchische leidinggevenden met ten minste een jaar ervaring kunnen zich kandidaat stellen voor een doorgedreven Ontwikkelingstraject voor leidinggevenden: een intakefase, 12 trajectdagen gespreid over een jaar, en een outtakegesprek.

Met de Ontwikkelingstrajecten voor Leidinggevenden ontwikkel je je leiderschapsvaardigheden en managementcompetenties. De thema’s die aan bod komen, zijn gebaseerd op jouw behoeften als leidinggevende en op die van je organisatie.

 

Voor organisaties: ondersteuning rond leadership en topmanagement

Naast opleidingen, workshops, coachings … voor individuele ambtenaren hebben we ook een aanbod voor organisaties. Als klantorganisatie van de FOD Beleid en ondersteuning kan je een beroep doen op onze

  • Raamcontracten
  • Partnerships en netwerken
  • In company opleidingen en leertrajecten
  • Consultancy, coaching en begeleiding
  • Tools en online applicaties

Bekijk het aanbod voor organisaties: ga naar de homepagina en klik op de rubriek Voor organisaties