IT

De FOD Beleid en Ondersteuning biedt IT-opleidingen voor alle niveaus, te volgen in de klas of via afstandsleren (online).

 

 

IT-opleidingen voor iedereen

Je kan een ruime waaier aan opleidingen volgen over Word, OneNote, PowerPoint, Outlook, Excel, Access, SharePoint en Office 365. Bekijk de lijst hiernaast of gebruik de filter en klik op een opleiding om het programma ervan te bekijken en je in te schrijven.

Ben je een beginner en wil je een opleiding Word of Excel volgen? Dan vragen we je om eerst een oriënteringstest af te leggen. Die zal je helpen om te kiezen tussen de opleiding Word/Excel absolute beginners en de opleiding Word/Excel efficiënt gebruiken.

Ontdek onze nieuwe opleidingen

Office 365

Welzijn in een digitale wereld

MS Office 2019 online

  • Excel 2019 online 
  • Word 2019, Outlook 2019 en Powerpoint 2019 zullen beschikbaar zijn vanaf 2021. 

IT-opleidingen voor IT-professionals

Naast de IT-opleidingen voor elke federale ambtenaar organiseren we ook opleidingen voor IT-professionals: SharePoint voor Site owners, SharePoint gevorderd en Agile/Scrum.

De SharePoint-opleidingen zijn gratis. De opleiding Agile/Scrum is betalend.

Als je voor de opleiding moet betalen, lees je dat in de titel. De prijs en praktische info staan vermeld in de opleidingsfiches.

 

Cybersecurity

In afwachting van een nieuwe regering worden deze opleidingen voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Cybersecurity voor iedereen

De opleiding 'Cybersecurity online' richt zich tot alle ambtenaren die voor hun job gegevens of systemen willen beveiligen. Je volgt de opleiding via afstandsleren op ons leerplatform e-Campus in ongeveer drie uur tijd.

Cybersecurity voor IT-professionals

Het Centrum voor Cybersecurity Belgium (CCB) stelt een gespecialiseerd aanbod cybersecurity-opleidingen ter beschikking. Het gaat zowel om grondige basisopleidingen als om meer gespecialiseerde opleidingen over een specifiek domein. Er zijn een groot aantal opleidingen, waaronder ook een intensief bootcamp van een week.

 

Voor organisaties: ondersteuning bij de ontwikkeling van IT-competenties

Naast opleidingen voor individuele ambtenaren hebben we ook een aanbod voor organisaties. Als klantorganisatie van de FOD Beleid en Ondersteuning kan je een beroep doen op onze

  • Raamcontracten
  • Partnerships en netwerken
  • In company opleidingen en leertrajecten
  • Consultancy, coaching en begeleiding
  • Tools en online applicaties

Bekijk het aanbod voor organisaties: ga naar de homepagina en klik op de rubriek Voor organisaties