Overheidsopdrachten

Overheidsopdrachten: zowat elke federale ambtenaar komt er vroeg of laat mee in aanraking. Of je er nu dagelijks mee bezig bent of maar af en toe: de regelgeving kennen en correct toepassen is een must! Daarom heeft de FOD Beleid en ondersteuning een divers opleidingsaanbod Overheidsopdrachten samengesteld. Maak je keuze uit ons aanbod van opleidingen voor absolute beginners, opleidingen voor gevorderden en experten, korte en langere klassikale opleidingen, online opleidingen en een online tool die je altijd kan raadplegen.

Overheidsopdrachten voor absolute beginners

Deze opleiding van één dag is een introductie voor wie weinig of niet met overheidsopdrachten werkt. Na de opleiding ben je vertrouwd met de basisprincipes en -begrippen.

 

Overheidsopdrachten voor gevorderden

Werk je sinds kort of binnenkort mee aan overheidsopdrachten?  Deze opleiding van vier dagen is de ideale opleiding om de basisbeginselen onder de knie te krijgen.

Overheidsopdrachten voor leveringen en diensten: opleiding uitvoering

Hou je je bezig met het opvolgen van de uitvoering van overheidsopdrachten? Dan is dit de ideale opleiding om de uitvoeringsfase tot in de puntjes te leren beheersen. Nadat je de vierdaagse opleiding Overheidsopdrachten voor gevorderden (de vroegere basisopleiding Overheidsopdrachten) hebt gevolgd, heb je een gedegen kennis van de reglementering inzake overheidsopdrachten.

 

Opleidingstraject ‘Overheidsopdrachten’ bij de Koninklijke Militaire school

Dit opleidingstraject van 13 dagen is een echte aanrader als je in je organisatie een rol opneemt waarbij je op operationeel of op meer strategisch niveau aan overheidsopdrachten werkt: je leert overheidsopdrachten uitvoeren en opvolgen van A tot Z.

Enkel voor wie zich 13 dagen kan vrijmaken!

 

Overheidsopdrachten voor leveringen en diensten: basis online

Verdiep je in de online opleiding overheidsopdrachten en verwerf zo de basiskennis om een eenvoudige overheidsopdracht te lanceren en te gunnen. Nadien kan je de online opleiding gebruiken als handige tool: je vindt er snel de reglementering en documenten terug.

 

Overheidsopdrachten: De nieuwe wet en de kb’s in detail online

Wil je nagaan wat er precies gewijzigd werd in de nieuwe reglementering over overheidsopdrachten uit 2017? Raadpleeg hier een uitgebreide selectie van documenten en informatie over de nieuwe regelgeving.

 

Onderhandelen bij overheidsopdrachten

In deze workshop leer je je stijl van communiceren en onderhandelen beter begrijpen. Zo zul je bij je overheidsopdrachten efficiënter kunnen onderhandelen.

 

Het nieuwe federale aankoopbeleid: meerjarenplan

Het federale aankoopbeleid bepaalt dat elke organisatie een meerjarenplan voor overheidsopdrachten moet hebben. Tijdens deze opleiding leer je een meerjarenplan opmaken en krijg je inzicht in het nieuwe beleid voor de federaal gecentraliseerde overheidsopdrachten.

 

Het nieuwe federale aankoopbeleid: New ways of working

Na deze opleiding ben je volledig op de hoogte van de nieuwe regels en verplichtingen die je organisatie moet naleven voor de federaal gecentraliseerde overheidsopdrachten in het kader van het federaal aankoopbeleid.

 

Workshop: Federale gemeenschappelijke aankopen in de praktijk

Tijdens deze workshop leer je aan de hand van vele praktische oefeningen het nieuwe federale aankoopmodel kennen.

 

e-Procurement: e-Notification

Met de module e-Notification kan je organisatie de aankondigingen van overheidsopdrachten publiceren. Zo kunnen overheidsopdrachten centraal beheerd worden. Leer werken met e-Notification.

 

 

e-Procurement: e-Tendering

Met e-Tendering beheer je je overheidsopdrachten digitaal: zo kan je efficiënt en zorgvuldig te werk gaan. In deze opleiding leer je werken met e-Tendering. Enkel voor wie al kan werken met e-Notification.

 

e-Procurement: bestellingen plaatsen in e-Catalogue

In de e-Catalogue delen overheidsorganisaties catalogi  van producten online. In deze korte opleiding ontdek je hoe je makkelijk artikelen opzoekt en bestelt en hoe je je bestellingen beheert.

 

e-Catalogue voor Fedcom gebruikers

Als je organisatie zijn catalogus online deelt, kan je in e-Catalogue je artikelen beheren via Fedcom. Je kan er snel en eenvoudig artikelen opzoeken en bestellen.  Je bestellingen zijn steeds compleet en verlopen correct.