Welzijn op het werk online

Contact

02 740 73 31
Doelgroep: 

Alle federale ambtenaren van niveaus A/B/C/D

Vereiste voorkennis: 

geen

De voordelen van de opleiding voor uw organisatie: 

De personeelsleden zijn gesensibiliseerd voor de verschillende aspecten van welzijn op het werk. De teamchefs kunnen proactief en efficiënt het welzijn op het werk voor hun team waarborgen.

Na de opleiding bent u in staat om op uw werkplek: 

• de organisatie beschikt over personeelsleden die gesensibiliseerd zijn over welzijn op het werk.

Op het einde van de opleiding bent u in staat om: 

• wat betreft gezondheid op het werk, veiligheid op het werk, ergonomie bij bureauwerk en psychosociale risico’s: de basisprincipes op te sommen
• risico’s op de werkplek in te schatten en te helpen voorkomen
• problemen (inzake gezondheid, veiligheid, enz.) op de gepaste manier aan te pakken.

Methodologie: 

Om je leerproces te ondersteunen, stellen we je de volgende methode voor: een interactieve e-learning opleiding (met oefeningen).De e- learningopleiding kan individueel of in zelfstudie worden gevolgd, of als basis dienen voor een klassikale opleiding over dit thema.

Praktische schikkingen: 

Duur: ongeveer 6 uur e-learning voor alle modules samen (gezondheid, veiligheid, ergonomie en psychosociale risico’s), maar elke module kan apart worden gevolgd.

Volg de opleiding: https://ecampus.ofoifa.be/course/view.php?id=180

Inschrijven hoeft niet, u moet zich wel aanmelden op de e-Campus (meer uitleg: https://www.ofoifa.belgium.be/nl/praktijk/aanmelden-op-de-e-campus)

Maak je graag op voorhand afspraken met je leidinggevende over de zelfstudie ? Dan kan je daarvoor onze zelfstudieovereenkomst gebruiken: http://bit.ly/1hhVoyp