Publication date: 
18/06/2018 - 14:00

Talent on the move: wil je je loopbaan een boost geven? Ga ervoor!

Het Loopbaancentrum van de FOD Beleid en Ondersteuning werkt al enkele maanden aan Talent on the move. Doel van dit project? Federale organisaties ondersteunen in het opzetten van een modern en flexibel HR-beleid dat elke ambtenaar kansen biedt om zijn federale loopbaan te verrijken. Bekijk de videogetuigenissen en ontdek wat je mogelijkheden zijn. Focus op loopbaanbegeleiding
image/jpeg

Wil je de balans van je professionele toekomst opmaken? Wil je jezelf beter leren kennen om carrièrekeuzes te maken die bij je passen? Zin in nieuwe uitdagingen? Wil je graag begeleid worden in dit proces?

Naar alle info over Talent Plus, de loopbaanbegeleiding voor overheidspersoneel.

Vraag ook binnen je organisatie na wat je mogelijkheden zijn.

 

Hoe gebeurt dat concreet? Een beetje zoals The Voice?

Via oefeningen en discussies tijdens individuele coachingsessies helpt je loopbaancoach je een antwoord te vinden op je loopbaanvragen.

Een loopbaanbegeleiding hoeft niet saai te zijn. Integendeel!

Sonia Stiens vergelijkt haar rol als loopbaanbegeleider met die van de coaches in The Voice. Benieuwd naar meer? Ontdek hier haar getuigenis.

 

Voorbeeld bij de Pensioendienst: het "Boost!'-traject

"Bij de Pensioendienst kan men kiezen tussen 2 vormen van begeleiding: een gesprek (enkele uren) en/of een loopbaanbegeleiding (meerdere maanden). Een begeleiding komt er gewoonlijk op vraag van de medewerker. Toch vragen we medewerkers die al jarenlang dezelfde functie hebben op een bepaald moment om de balans op te maken om te zien of hun functie hen nog steeds ligt of dat er andere mogelijkheden kunnen worden bekeken. Als de werking van bepaalde diensten verandert, stelt de hiërarchie tot slot ook een loopbaanbegeleiding voor."

Lees hier de getuigenis van Marc De Durpel, P&O-directeur bij de Pensioendienst


 
 

Christine en Frédéric kozen voor loopbaanbegeleiding

Bekijk hun verhaal via deze filmpjes:

FOD Volksgezondheid FOD Beleid en Ondersteuning

 

Contact

Wil je meer weten over Loopbaanbegeleiding? Neem contact op met je HR-verantwoordelijke of het netwerk Talent Plus ((talentplus@bosa.fgov.be).

Wil jij ook je loopbaanervaring bij de federale overheid met ons delen? Contacteer ons dan via communication@bosa.fgov.be.