image

Opleidings- en facilitatiesessies over 360° feedback

france.ravyts

On this page

  360° feedback is een analysemethode waarmee men de competenties en het gedrag van de medewerkers kan evalueren. Het is een krachtig instrument voor persoonlijke ontwikkeling en aansturing door het management. We bieden de federale organisaties een online tool, Panorama, waarmee ze 360°-feedbackprojecten kunnen beheren. Ook bieden we een basisopleiding en facilitatiesessies voor begeleiders van feedbackgesprekken. 

  Een basisopleiding

  Het doel van de basisopleiding is om 360°-feedbackgesprekken op een professionele en gestructureerde manier te leren begeleiden. 

  In de opleiding gaan de deelnemers aan de slag met een Panorama-feedbackrapport en oefenen ze elk deel van het interview en ze houden daarbij rekening met emoties en weerstand.  

  Vanaf dit jaar ligt de focus meer op:

  • het omgaan met emoties
  • het persoonlijke ontwikkelingsplan om de toekomstgerichte activering van geëvalueerde medewerkers te verbeteren. 

  Om voldoende ruimte te laten voor praktijkoefeningen en gesprekken tussen collega’s uit hetzelfde vakgebied werd de opleiding uitgebreid naar anderhalve dag. 

  Facilitatiesessies

  Als begeleider of coach wil je wellicht concrete begeleidingssituaties bespreken en je succesverhalen en je vragen delen of je werkgewoonten rond het thema ‘feedback’ verbeteren. In dat geval kun je je inschrijven voor de facilitatiesessies, die een originele aanpak biedt op basis van collectieve intelligentie. 

  Een ondersteunende tool 

  Panorama is een online tool om P&O-medewerkers die een feedbackproces moeten invoeren te ondersteunen, bij het beheer van 360°-feedback-projecten.

  Meer info over Panorama en om toegang aan te vragen