Publication date: 
26/06/2019 - 13:30

Opleidingen Change Management

Alles verandert en alles verandert steeds vlugger. Onze werkomgeving is daarop geen uitzondering en dat is soms een moeilijke ervaring. Hoe kunnen we organisatorische verandering bevorderen? Hoe kunnen we change bij de mensen voorbereiden, vergemakkelijken, aanmoedigen en ondersteunen? Dat kom je te weten in onze opleiding Change Management.
image/jpeg

Wat is change management?

Bij change management is het uitgangspunt dat je inzicht hebt in wat er op het spel staat en in welke mechanismen er in werking treden bij verandering: op het niveau van de individuen, de groepen (groeperingen) en de organisatie. Dat inzicht verwerf je aan de hand van een reeks concepten (organisatorische verandering, rouw, weerstand, organisatiecultuur, groepsdynamiek, leadership, ...) en van een hele reeks changemodellen die mee helpen om je een globaal inzicht te geven.

Change management kent verschillende fasen. De eerste fasen zijn: een diagnose opmaken en inzicht krijgen in de aard van de geplande change, het doelpubliek en de impact van de change. Op die manier kun je de lijnen uitzetten voor de aanpak en het actieplan opmaken.

Change management heeft niet alleen doelstellingen op het vlak van middelen, maar ook op het vlak van resultaten. In functie van de nagestreefde doelstellingen (verandering van attitude, goedkeuring, integratie van nieuwe houdingen, ...) worden acties gepland, uitgevoerd en opgevolgd.

 

Volg het traject: self-service en co-lab

Boeit dit onderwerp je? Moet je een changeplan invoeren binnen je organisatie? Volg dan het changemanagementtraject: self-service (vrije duur) en co-lab (2 dagen)

Je kan kiezen om enkel de self-service (een selectie van modellen en tools, ...) te volgen of de self-service gevolgd door de co-lab. In de co-lab werk je concreet aan een changeproject en krijg je daarbij hulp van experten. Je kan er ook ideeën uitwisselen met collega's.

 

Schrijf je in

Je hoeft je niet in te schrijven om de self-service te volgen. Je kan die namelijk rechtstreeks op onze e-Campus volgen.

Om de co-lab te volgen moet je eerst de self-service volgen en slagen voor de test. Dit is geen test die zal bepalen wie wel of niet uitgesloten wordt, maar wel een test die je verworven kennis evalueert. Als je geslaagd bent voor de test, krijg je een uitnodiging om je voor de co-lab in te schrijven.
De volgende datums voor de co-lab Change Management zijn maandag 21 oktober en dinsdag 19 november 2019.
Meer info over de co-lab Change Management en link naar de test

 

Contact

Heb je vragen over dit traject? Contacteer ons via secretary@bosa.fgov.be.