Publication date: 
02/10/2018 - 09:00

Nieuw in ons aanbod

Ons opleidingsaanbod evolueert voortdurend. Op onze site kun je in de rubriek "Nieuw in ons aanbod" zien welke nieuwe opleidingen het OFO aanbiedt. We geven je alvast een kort overzicht van de nieuwste opleidingen.
image/jpeg

Overtuigen

Vind je het moeilijk om anderen te overtuigen, ook al heb je sterke argumenten? Wil je in vergaderingen, bij presentaties of in gesprekken overtuigender overkomen? Met deze tweedaagse opleiding vergroot je je slagvaardigheid om op een professionele manier te overtuigen.

 

Duurzaam onderhandelen

Je neemt deel aan formele of informele onderhandelingen en je wil meer impact krijgen. Je wil jouw belang, maar ook dat van de tegenpartij aan bod laten komen, om zo een resultaat te krijgen waarin iedereen zich kan vinden. Met deze tweedaagse opleiding leer je de knepen van het vak.

Het kan nuttig zijn om eerst de opleiding Overtuigen te volgen.

 

Beter communiceren in een multiculturele context

Moet je regelmatig met een multicultureel publiek werken? Lijkt communiceren met mensen van verschillende culturen je een moeilijke opgave? In deze tweedaagse opleiding kom je te weten welke mechanismen er bij interculturele communicatie aan het werk zijn en maak je je de nodige competenties daarvoor eigen.

 

Co-lab Change Management

In de self-service Change Management werd er je een selectie van modellen en tools voorgesteld. Nu wil je die theorie in de praktijk brengen en wil je je ervaring delen. De co-lab Change Management krijgt samen met jou vorm en je vertrekt daarbij van een echte case die je zelf aanbrengt.

 

Workshop Kiezen voor talent

Werken vanuit je talenten, maakt je productiever, meer intrinsiek gemotiveerd en beter betrokken op het werk.

In de workshop Kiezen voor talent leer je via interactieve oefeningen, uitwisseling van ervaringen en zelfreflectie hoe je je talent het best kan inzetten voor je job. De workshop is een vervolg op de selfservice Kiezen voor talent.

 

Interpersoonlijke communicatie: basis

Als twee mensen communiceren zijn ze elk voor 50 % verantwoordelijk voor hoe de communicatie verloopt. De ander veranderen kan je niet, maar aan je eigen deel  werken kan je wel! In deze basisopleiding Interpersoonlijke communicatie krijg je een inzicht in de bouwstenen van communicatie. Die inzichten helpen je een heel eind op weg naar ‘effectieve’ communicatie.

 

Inleiding tot de General Data Protection Regulation (GDPR)

Deze online inleiding richt zich tot ambtenaren die meer willen weten over de verplichtingen en de gevolgen van de privacywet.

Je maakt kennis met de basisprincipes voor gegevensbescherming en je kan een eerste inschatting maken van de privacyrisico’s en de impact ervan op een organisatie.