Publication date: 
23/01/2019 - 11:15

HR Inspiratienamiddag

Op 10 december organiseerde de FOD BOSA een HR inspiratienamiddag voor managers, HR-directeurs en HR-experten. Vier academici kwamen aan het woord om de laatste nieuwe inzichten te brengen rond leiderschap, flexibiliteit van de loopbaan, digitalisering en employer branding. Daarnaast werd het publiek geïnspireerd met cases van binnen en buiten de federale overheid.
image/jpeg

Het doel van de inspiratiedag was om HR-professionals en -managers meer inzicht te geven in de HR-thema’s waar de federale overheid de komende jaren op wil inzetten.

Vier academici kwamen aan het woord om de laatste nieuwe inzichten te brengen rond leiderschap, flexibiliteit van de loopbaan, digitalisering en employer branding. Daarnaast werd het publiek geïnspireerd met cases van binnen en buiten de federale overheid.

Sarah Scaillet, administrateur-generaal van de federale pensioendienst, leidde de dag in. Zij had het vooral over de uitdagingen die de fusie van de pensioendiensten met zich meebrengt en de keuzes die hierin worden gemaakt, bijvoorbeeld rond zelfsturing en nieuw leiderschap.

 

Leiderschap

Koen Marichal, professor aan de Antwerp Management School  besprak enkele inzichten uit zijn uitgebreide onderzoek en legde de focus op het belang van gedeeld leiderschap en zelforganisatie. Vervolgens kwam Dirk Vandendriessche van Actiris aan het woord, de Brusselse dienst voor werkgelegenheid. Hun visie op leiderschap, die vertrekt vanuit een duidelijk waardenkader, toonde mooi het belang aan van het laten leven van waarden in een organisatie.

 

Flexibiliteit van de loopbaan

Professor Laurent Taskin van de Louvain School of Management bracht een boeiend verhaal over het in beweging brengen van talenten en het belang van een humaan management hierbij. Het project “talent on the move” sloot hier als case naadloos bij aan. Dit project bestaat uit verschillende initiatieven om de carrière van ambtenaren te verrijken. Sabine Jennes, coördinator van het programma, toonde zowel het succes als het groeipotentieel aan van het project.

 

Digitalisering

Drs. Philip Rogiers van de Vlerick Business School toonde aan dat digitalisering een meerwaarde kan zijn voor het talent management. ML6, een startup die organisaties helpt bij het inzetten van Artificial Intelligence (AI), illustreerde dat heel wat HR-processen kunnen en in de toekomst wellicht zullen veranderen onder invloed van AI.

 

Employer branding

Tot slot bracht Dr. Griet Van Der Vurst van Hogeschool Gent een pleidooi voor een betere “employer branding”. Hoe kunnen we het imago van de federale overheid verbeteren en hierdoor toekomstige medewerkers warm maken om te werken voor ons. Aurélie Damster van de FOD BOSA presenteerde enkele tips en tricks rond employer branding en wat sommige federale organisaties nu al doen om hun imago te verbeteren. Als laatste case kwam Molengeek aan het woord, een co-working ruimte waarbij mensen met verschillende achtergronden samen komen om te leren coderen. Vele van hun medewerkers worden succesvolle ondernemers of consultants, zonder dat ze een klassieke IT-opleiding volgden.

 

Laura Szabo, voorzitter van het netwerk van directeurs P&O, bracht een korte wrap-up, waarna er nog intensief werd nagekaart tijdens een overheerlijk walking dinner. Deelnemers konden ook een bezoek brengen aan diverse stands van innovatieve start-up bedrijfjes. De verfrissende ideeën vormen ongetwijfeld een rijke input voor het HR-beleid van de federale overheid de komende jaren.