Collaborations

Onderzoeksproject “LITME @ work”

Met BELSPO (UNamur, UCL, KUL, Université Saint Louis)

Het OFO maakt deel uit van de begeleidingscommissie van het interuniversitair Belspo project “litme @ work”. In het project onderzoeken we hoe organisaties kunnen omgaan met digitaal analfabetisme binnen een nieuwe werkomgeving.

 

Meer info

http://www.litmeatwork.be/

 

Contact

Koen.beirens@bosa.fgov.be

Onderzoeksproject: Transfer en impact van het traject voor leidinggevenden

met de KULeuven -campus Brussel

Met thesisstudenten voeren we bij het OFO een onderzoek naar de impact van ons ontwikkelingstraject voor leidinggevenden. Er wordt bekeken of de verwachtingen, de werkcontext en de motivatie van de deelnemers een effect hebben; passen de leidinggevenden op de werkplek toe wat ze tijdens het traject leerden?

 

Meer info

http://feb.kuleuven.be/home/

 

Contact

Koen.beirens@bosa.fgov.be

 

Onderzoeksproject: Hoe informeel leren bevorderen in een moderne werkomgeving?

met de Universiteit Antwerpen (UA)

Een groep studenten van de UA onderzocht samen met het OFO hoe je sociaal leren en werkplekleren kan bevorderen in een NWOW omgeving. Ze ontwikkelden een toolbox met tools om leren en kennisdelen in een NWOW omgeving te bevorderen.

 

Meer info

https://www.uantwerpen.be/nl/faculteiten/faculteit-sociale-wetenschappen/organisatie/departementen/opleidings-en-onderwijswetenschappen/

 

Contact

Koen.beirens@bosa.fgov.be

Efficiënte beleidsnota’s schrijven

met het DG Wetgeving-Législation van de FOD Justitie en met de KU Leuven

Het OFO begeleidt het DG Wetgeving om de beleidsnota’s die de juristen van de dienst schrijven voor de strategische cel, efficiënter te maken.

Na een onderzoek naar de verwachtingen van de lezers en sensibiliseringsworkshops met het management, de leidinggevenden en de experten van het DG Wetgeving, werd er een interne werkgroep opgericht. De werkgroep stelde een actieplan op ontwikkelde samen met experten van het OFO een nieuwe template met geïntegreerde schrijfhulp voor verschillende soorten beleidsnota’s. Eind 2017 worden de nieuwe templates geëvalueerd. Wordt vervolgd!

 

Contact

Annlies.porteman@bosa.fgov.be