image

Verdediging Belgische belangen voor het Hof van Justitie (EU)

Bepaal je mee het Belgische standpunt dat wordt verdedigd voor het Hof van Justitie van de Europese Unie? Dan kan de opleiding « De verdediging van de Belgische belangen voor het Hof van Justitie van de Europese Unie: tips en tricks » je hier zeker bij helpen. De opleiding van 1 dag focust immers op de werking van het Hof van Justitie van de Europese Unie, de belangrijkste procedures, de schriftelijke en mondelinge fase, etc.

Pluspunten

Theoretische achtergrond

Na deze opleiding van 1 dag  ben je op de hoogte van zowel de werking van het Hof van Justitie van de Europese Unie als de voornaamste procedures voor dit Hof en hun verschillende fases.

 

Praktijkvoorbeelden

De procesregels die door het Hof van Justitie van de Europese Unie worden gehanteerd, worden verduidelijkt aan de hand van concrete voorbeelden uit de praktijk.

 

Tips en tricks

Je krijgt tips en tricks die je tijdens de schriftelijke en mondelinge fase kan gebruiken om het Hof van Justitie van de Europese Unie te overtuigen van de Belgische positie.

Voor wie ?

Federale ambtenaren of ambtenaren van de gefedereerde entiteiten niveau A die mee het Belgische standpunt bepalen dat wordt verdedigd voor het Hof van Justitie van de Europese Unie (eurocoördinatoren en dossierbeheerders)

Op het programma

Tijdens de opleiding komen alle aspecten van de verdediging van de Belgische belangen voor het Hof van Justitie van de Europese Unie aan bod. Aan de hand van de procedureregels van het Hof van Justitie van de Europese Unie en praktische voorbeelden leer je meer over :

  • de samenstelling en werking van het Hof van Justitie van de Europese Unie
  • de prejudiciële procedure
  • het beroep wegens niet-nakoming (Commissie tegen België)
  • de schriftelijke fase
  • de mondelinge zitting.

Verder krijg je heel wat tips en tricks die je dagdagelijks kan gebruiken om het Hof van Justitie van de Europese Unie te overtuigen van het Belgische standpunt.