Talen oefenen met Patatifed.be

Patatifed is de talenwebsite speciaal voor federale ambtenaren. Registreer je op de website om een oefenpartner te vinden met wie je samen talen kan oefenen. Ontdek onze tips, tools, spelletjes…om talen te oefenen: alleen, met je oefenpartner of  in team, op je werkplek of thuis…

Pluspunten

Een website speciaal ontwikkeld voor federale ambtenaren

Bij de ontwikkeling van Patatifed hebben we nagedacht over je behoeften en je   werksituaties als medewerker van de federale overheid. We stellen bijvoorbeeld activiteiten voor om vlotter te leren telefoneren of om het woord te nemen tijdens een vergadering.  Je vindt er ook kaartspellen om je voor te bereiden op de taaltesten van Selor.

 

Concrete activiteiten waarmee je direct aan de slag kan

Om snel vorderingen te maken in een andere taal moet je elke dag oefenen. Patatifed stelt je massa’s concrete activiteiten voor waarmee je onmiddellijk en gemakkelijk aan de slag kan. En om het oefenen nog aantrekkelijker te maken, kan je het oefenmateriaal afdrukken: kaartspellen, memofiches, posters…

 

Talen leren met je team

Spreken jullie altijd dezelfde taal binnen het team en wil je graag meer in de andere taal comuniceren? Op Patatifed vind je veel activiteiten om talen te oefenen met je team. Verander jullie gewoontes en volg de tips van Patatifed om een tweetalige lunch te organiseren, om een tweetalige woordenlijst van jullie professionele woordenschat op te stellen…

 

Een website geschikt voor elk taalniveau

Ben je een echte beginner of bijna tweetalig? Op Patatifed vind je activiteiten die aansluiten bij jouw taalniveau.

 

Een gevarieerd aanbod

Wil je je woordenschat uitbreiden, grammatica oefenen of beter leren schrijven in de andere taal…? Op Patatifed vind je tips en een diversiteit aan activiteiten die aansluiten bij elk van je doelstellingen.

 

Een eigentijds aanbod

Bij de ontwikkeling van de inhoud van Patatifed laten wij ons inspireren door de laatste trends in het domein van taalleren. Wij stellen je de nieuwste tools voor en de beste applicaties om talen te oefenen.   

 

Voor wie?

 Voor alle federale ambtenaren die talen willen oefenen

Informatie over Patatifed

Patatifed telt vier rubrieken:

Vind een oefenpartner

Registreer je en maak je profiel aan op Patatifed. Nu kan je een oefenpartner zoeken: een federale ambtenaar met wie je interesses deelt maar die de andere taal spreekt. Jullie kunnen elkaar ontmoeten, met elkaar mailen,  professionele woordenschat uitwisselen…

Bekijk het profiel van de leden die zich geregistreerd hebben op Patatifed en zoek een oefenpartner binnen je eigen overheidsdienst, iemand met dezelfde interesses of  iemand van op je werkplek…Je kan je profiel op elk moment deactiveren.

Talen oefenen

In deze rubriek vind je tips, tools en activiteiten om je woordenschat uit te breiden, om talen te oefenen met je team, om vlotter te leren telefoneren of beter te schrijven in de andere taal. Bovendien selecteerden wij voor jou de beste websites om talen te oefenen.

Kijk, lees & luister  

De krant lezen in de andere taal, een film bekijken met Franstalige  ondertitels…de ideale formule om vooruitgang te maken in de andere taal! In deze rubriek vind je een selectie van de beste kranten en tijdschriften, tv-programma’s, radio, films en boeken… Of je nu een liefhebber bent  van sport, mode of politiek, er zit voor iedereen iets bij!

Spelletjes en applicaties  

In deze rubriek vind je onze selectie van de beste applicaties om nieuwe woordenschat te memoriseren, om grammatica of spelling te oefenen… Ontdek ze en test ze uit!

Wij bieden ook een selectie van gezelschapsspelletjes rond taal aan. Je kan al deze gezelschapsspelletjes lenen om samen met je team te spelen.

Ten slotte zijn er nog de kaartspellen die we ontwikkeld hebben:  discussiespelletjes en debatspelletjes,  kaartspellen met oefenkaarten om je voor te bereiden op de taaltesten van Selor, om de sleutelzinnen van een telefoongesprek in te oefenen… Ontdek ze, druk ze af en begin alvast te oefenen!

Praktische info

Registreer je om een oefenpartner te vinden.

 

Contact

patati@bosa.fgov.be

 02 740 73 66  

Code :
STLINPFMBXNI