Nederlands voor beginners *

Je hebt weinig of geen kennis van het Nederlands. Volg dan de opleiding Nederlands voor beginners die loopt van september tot juni.  Je leert er de basis van de taal en je werkt er aan je taalvaardigheid in functie van je behoeften. Je oefent  in kleine groepjes en op je eigen tempo.  De opleider geeft je tips en tools die je kan inzetten om ook buiten de klas Nederlands te oefenen. 

Pluspunten

De opleiding is afgestemd op jouw behoeften

Jij bepaalt samen met de opleider hoe het lesprogramma eruit ziet in functie van je behoeften en je doelstellingen!

Praktijkgericht!

Je leert en oefent in de klas in functie van je behoeften en je doelstellingen. Je werkt  vaak in duo’s of kleine groepjes om je taalvaardigheid te verbeteren.

De opleiding stimuleert je autonomie

Met de hulp van de opleider kies je leerstrategieën uit die je inzet om op je werkplek Nederlands te oefenen. Je krijgt tips en tools om ook buiten de klas te blijven leren, alleen of met je collega’s.

Voor wie?
  • Voor iedereen die in een tweetalige omgeving werkt en Nederlands wil leren
  • Voor iedereen die zijn basiskennis Nederlands van lang geleden  wil opfrissen
  • Voor wie nooit Nederlands heeft geleerd
Bereid je voor

Ontdek op onze website Patatifed de rubriek speciaal voor beginners. Probeer alvast enkele activiteiten uit.

Je wil Nederlands leren maar je collega’s spreken altijd Frans met jou. Volg de tips van Patatifed en laat zien aan je collega’s dat je de andere taal wil leren en dat je oefenmomenten nodig hebt.

Op het programma
  • Tijdens de eerste les analyseer je samen met de opleider wat je behoeften en je doelstellingen zijn.De opleider stelt dan een lesprogramma voor op maat van de groep.
  • Tijdens de opleiding leerje stap voor stap de basis van het Nederlands en je oefent in duo’s of in kleine groepjes in functie van je doelstellingen: spreken met je Nederlandstalige collega’s, inlichtingen geven aan de telefoon, korte mailtjes begrijpen, klanten onthalen…
  • Je werk intensief aan je taalvaardigheid per 2 of in groep:de collega’s begroeten, vragen hoe het gaat, spreken over je taken…Met behulp van ludieke activiteiten en spelletjes werk je aan je taalvaardigheid: beleefdheidsformules gebruiken, de klok lezen, een afspraak maken…
  • De opleider toonthoe je online tools kan gebruiken :om nieuwe woordenschat te memoriseren,om de uitspraak van woorden te beluisteren, om woordenlijstjes te maken…
  • Je denkt samen na met de andere deelnemers en de opleider welke leerstrategieën je kan inzetten om ook buiten de klas Nederlands te oefenen, thuis of op je werkplek, alleen of met je collega’s.

De opleider geeft je advies en individuele feedback en reikt je tips aan om te werken aan je verbeterpunten

Een voorsmaakje

Sorry! Gezondheid! Tot morgen! Begrijp je de courante beleefdheidsformules die je Nederlandstalige collega’s dagelijks gebruiken op het werk? Op de website van Patatifed vind je tweetalige tekstballontjes die je kan afdrukken. Hang ze op een zichtbare plaats op in je bureau en begin alvast te oefenen!

Praktische info

Een vaste halve dag  per week gedurende 24 weken

Keer terug naar de startpagina “Nederlands” om je in te schrijven.

Contact

Code :
STLIN