Mindfulness

Het Volle Bewustzijn (of « mindfulness”), is je aandacht brengen naar het huidige moment. We zijn soms ver van het “hier en nu”, verdeeld tussen problemen van het verleden en de toekomst. Tijdens deze halve dag van bewustwording, leer je enkele technieken om meer aandacht te geven aan het heden. Je ontdekt er oefeningen en goede gewoontes om aan te nemen in je dagelijks leven.

Pluspunten

Deze halve dag van bewustwording zal je enkele concrete technieken aanleren van het volledig bewustzijn. Heel nuttig in je dagelijks professioneel- of privéleven, deze technieken zullen je ondere andere helpen om beter om te gaan met stress. Ze zullen je ook toelaten om een grotere kalmte te ontwikkelen en te genieten van het moment.

Voor wie?

Voor de nieuwe medewerkers, stagiairs of contractueel.

Op het programma

Na deze bewustmaking tot Mindfulness begrijp je de werking van deze techniek. Je kent oefeningen  om je te helpen focussen op het moment.

Een voorsmaakje

Ontdek de meditatiesessie hieronder: https://www.youtube.com/watch?v=6p_yaNFSYao

Meer lezen

Als je een diepgaander traject van Mindfulness wil volgen, kan je het programma “in vivo” raadplegen : https://www.ofoifa.belgium.be/nl/vivo-mindfulness

Praktische info

Duur : een halve dag

Locatie :

FOD Beleid en Ondersteuning – WTCIII

Simon Bolivarlaan 30

1000 Brussel

Contact

secretary@bosa.fgov.be

 02 740 73 31

Code :
STPEFTI10XNT