image

Initiatie mindfulness

Heel vaak zijn we ons niet ten volle bewust van wat we aan het doen zijn, onze geest wordt voortdurend afgeleid. Ook in stressvolle situaties hebben we de neiging om op automatische piloot te reageren. Mindfulness leert ons om de dingen bewust te doen en om met aandacht naar de werkelijkheid te kijken zodat we kunnen kiezen hoe we ermee omgaan. In 3 online sessies ervaar je wat mindfulness is en wat het concreet voor jou kan betekenen

Pluspunten

Deze online modules kunnen zowel een eerste kennismaking met mindfulness zijn als een gelegenheid om je kennis en ervaring op te frissen of uit te diepen. 
Aan de hand van filmpjes, van praktische oefeningen en uitwisselingsgesprekken met andere deelnemers, ervaar je wat mindfulness is en wat het voor jou kan betekenen. 
We reiken ook concrete tips & trucs aan waarmee je zelf aan de slag kan gaan.

Voor wie ?

  • voor alle federale ambtenaren die willen weten wat mindfulness is en wat het voor hen kan betekenen 
  • voor alle federale ambtenaren die hun kennis en ervaring rond mindfulness willen opfrissen of uitdiepen 

Op het programma

Piano leren spelen doe je niet door er een boek over te lezen of theorie uit het hoofd te leren, maar door te spelen. Daarom stellen we in deze 3 modules, naast enkele meer theoretische elementen, vooral verscheidene oefeningen voor om te ervaren wat mindfulness is: 

  • definitie, oorsprong en evolutie van mindfulness 
  • fight-or-flight-reactie versus mindful respons 
  • aandachtsoefeningen, reflectieoefeningen en uitwisselingsgesprekken in kleine groepjes
  • eenvoudige tips & trucs om mindfulness toe te passen in jouw context