Frans voor beginners

Je hebt weinig of geen kennis van het Frans. Volg dan de opleiding Frans voor beginners die loopt van september tot juni.  Je leert er de basis van de taal en je werkt er aan je taalvaardigheid in functie van je behoeften. Je oefent in kleine groepjes en op je eigen tempo. De opleider geeft  je tips en tools die je kan inzetten om ook buiten de klas Frans te oefenen.

Pluspunten

De opleiding is afgestemd op jouw behoeften

Jij bepaalt samen met de opleider hoe het lesprogramma eruit ziet  in functie van je behoeften en je doelstellingen.

Praktijkgericht!

Je leert en oefent in functie van je behoeften en je doelstellingen. Je werkt  vaak in duo’s of kleine groepjes om je taalvaardigheid te verbeteren.

De opleiding stimuleert je autonomie

Met de hulp van de opleider kies je leerstrategieën uit die je inzet om op je werkplek Frans te oefenen. Je krijgt tips en tools om ook buiten de klas te blijven leren, alleen of met je collega’s.

Voor wie?

  • Voor iedereen die in een tweetalige omgeving werkt en Frans wil leren
  • Voor iedereen die zijn basiskennis Frans van lang geleden  wil opfrissen
  • Voor wie nooit Frans heeft geleerd

Bereid je voor

Ontdek op onze website Patatifed de rubriek speciaal voor beginners. Probeer alvast enkele activiteiten uit.

Je wil Frans leren maar je collega’s spreken altijd Nederlands met jou. Volg de tips van Patatifed en laat zien aan je collega’s dat je Frans wil leren en dat je oefenmomenten nodig hebt.

Op het programma

  • Tijdens de eerste les analyseer je samen met de opleider wat je behoeften en je doelstellingen zijn.  De opleider stelt dan een lesprogramma voor op maat van de groep.
  • Tijdens de opleiding leer  je stap voor stap de basis van het Frans en je oefent in duo’s of in kleine groepjes in functie van je doelstellingen: spreken met je  Franstalige collega’s, inlichtingen geven aan de telefoon, korte mailtjes begrijpen, klanten onthalen…
  • Je werk intensief aan je taalvaardigheid per twee of in groep:  de collega’s begroeten, vragen hoe het gaat, spreken over je taken… Met behulp van ludieke activiteiten en spelletjes werk je aan je taalvaardigheid: beleefdheidsformules gebruiken, de klok lezen, een afspraak maken…
  • De opleider toont  hoe je online tools kan gebruiken :  om nieuwe woordenschat te memoriseren,   om de uitspraak van woorden te beluisteren, om woordenlijstjes te maken…
  • Je denkt samen na met de andere deelnemers en de opleider welke leerstrategieën je kan inzetten om ook buiten de klas Frans te oefenen, thuis of op je werkplek, alleen of met je collega’s.
  • De opleider geeft je advies en individuele feedback en reikt je tips aan om te werken aan je verbeterpunten.

Een voorsmaakje

Bonne journée! A vos souhaits! A demain! Begrijp je de courante beleefdheidsformules die je Franstalige collega’s dagelijks gebruiken op het werk? Op de talenwebsite van Patatifed vind je tweetalige affiches  die je kan afdrukken. Hang ze op een zichtbare plaats op in je bureau en begin alvast te oefenen!