image

Frans schrijven op het werk *

Je schrijft mails, brieven, verslagen of processen-verbaal in het Frans. Je wil graag beter kunnen schrijven in het Frans of je kennis van de Franse spelling bijwerken. Volg dan deze opleiding van 12 x 1u30. Je oefent actief in kleine groepjes om je doelstellingen te behalen.

Pluspunten

Een opleiding aangepast aan je behoeftes

Jij bepaalt samen met de hulp van de opleider de inhoud van de opleiding in functie van je behoeftes en je doelstellingen.

Een praktijkgerichte opleiding

Je oefent in duo’s of in kleine groepjes in functie van je behoeftes.

Je kiest activiteiten in functie van je behoeftes en je leerdoelstellingen: een mail schrijven, een verslag van een vergadering opstellen, je kennis van de Franse spelling uitbreiden, aan je taalfouten werken…

Een opleiding die je autonomie stimuleert

Je ontwikkelt leerstrategieën in functie van je doelstellingen die je inzet om ook op je werkplek te oefenen. Je gebruikt tools en hulpmiddelen om buiten de sessies te leren, alleen of met je team.

Voor wie?

  • Voor iedereen die in een tweetalige omgeving werkt en die beter wil leren schrijven in het Frans
  • Voor iedereen die in het Frans moet schrijven op zijn werkplek: e-mails, brieven, verslagen van vergaderingen, processen-verbaal…
  • Voor iedereen die een taalniveau B1 heeft in het Frans

Als je niet weet welk taalniveau je hebt in het Frans, dan zullen onze taalopleiders dit evalueren tijdens een online Taaldate. Tijdens deze Taaldate, die 1u30 duurt, zal je ook je behoeften en je doelstellingen analyseren.

Bereid je voor

Bezoek onze talenwebsite speciaal voor federale ambtenaren : Patatifed.be. Je vindt er activiteiten, tips en hulpmiddelen om Frans te oefenen. Ontdek de rubriek Schrijven en test alvast enkele activiteiten uit om je Frans te verbeteren.

Op het programma

  • Tijdens de eerste les bepaal je samen met de opleider wat je leerdoelstellingen zijn : informatie uitwisselen, een afspraak maken… via mail, brieven schrijven, verslagen van vergaderingen of processen-verbaal opstellen, je kennis van de Franse spelling uitbreiden of werken aan je taalfouten…
  • Gedurende de hele opleiding werk je in kleine groepjes in functie van je specifieke doelstellingen. De activiteiten zijn taakgericht en interactief: je analyseert je eigen teksten, je oefent op de algemene spellingsregels en je werkt aan je taalfouten, je leert herformuleren en zelf je fouten verbeteren…
  • Je krijgt ook de mogelijkheid om tijdens de les de hulpmiddelen uit te testen die beschikbaar zijn op Patatifed.be en de e-Campus om ook buiten de sessies te werken aan je doelstellingen. Ontdek bijvoorbeeld de online spellingchecker Scribens of leg een collectie van je mails aan, een snelle en efficiënte manier om  de typische mail-formuleringen te leren gebruiken.

Een voorsmaakje

Test eerst je spellingkennis met de online tool le Projet Voltaire. Daarna ontvang je een individueel oefenprogramma dat aangepast is aan jouw ritme en aan jouw moelijkheden.

Je krijgt spellingsoefeningen die aangepast zijn aan je taalniveau in het Frans. Er verschijnt een zin op het scherm. Je klikt op de fout in de zin of je klikt op de knop « er staat geen fout in de zin ». Het correcte antwoord verschijnt onmiddellijk op het scherm. Als je fout hebt  geantwoord, krijg je een korte, duidelijke uitleg over de spellingregel.