COP Agile: de kick-off bijeenkomst

Ben jij als federaal ambtenaar bezig met verandering en vernieuwing? Werkt jouw organisatie met agile methodes of frameworks? Mis de kick-off bijeenkomst van de COP Agile dan niet!  We bekijken samen de zin en de ambitie van een nieuwe community rond agility en agile transformaties en we proberen de buzz-woorden te vertalen naar concrete waarden, principes en werkwijzen. Schrijf je snel in, de plaatsen zijn beperkt!

Pluspunten

Stap van bij het begin in de Community en bepaal mee de ambitie

Tijdens de kick-off bijeenkomst zoomen we in op de zin en de ambitie van een community rond agility. Het moment bij uitstek dus om te laten horen of en hoe er in jouw organisatie aan wendbaarheid wordt gewerkt en naar welke ervaringen, kennis of skills jullie op zoek zijn.

Vertaal het buzz-woord Agile naar zinvolle waarden voor federale organisaties

Wendbaarheid, agility … men heeft er de mond van vol maar wat betekent het precies? Hoe vertaal je de buzz-woorden naar waarden, principes en werkwijzen? Wat hebben die principes, waarden en werkwijzen te bieden aan een overheidsorganisatie? Hoe ‘agile’ zijn we al? Waar liggen de grootste uitdagingen?

Tijdens de kick-off bijeenkomst beginnen we het idee ‘Agile overheidsorganisaties’ in te vullen met visies en ervaringen uit de praktijk. Jullie praktijk!

Ontdek hoe andere organisaties met wendbaarheid bezig zijn en welke ondersteuning de FOD Beleid en Ondersteuning biedt

 • Welke federale organisaties zijn bezig met agile transformaties? Wat zijn de lessons learned? Welke ondersteuning is geen overbodige luxe als je eraan begint? Van bij de kick-off bijeenkomst staan uitwisselen en leren van elkaar centraal.
 • Met welke diensten en producten kan de FOD Beleid en Ondersteuning federale organisaties ondersteunen bij veranderingen, bij agile transformaties? We geven een zicht op wat we momenteel al kunnen aanbieden. En we noteren noden en vragen.
Voor wie?
 • Voor veranderaars en vernieuwers: changemanagers, digital agents, innovatoren, scrum masters, product owners …
 • Voor wie bezig is met innovatie, digitalisering, change projecten, nieuwe vormen van leadership, nieuwe werkwijzen en project management methodes …
 • Voor wie wil uitwisselen over ‘Wendbare overheidsorganisaties’, over het buzz-woord ‘agility’, over innovaties, changes en agile transformaties bij overheidsorganisaties
 • Voor jouw collega die bezig is met change en wendbaarheid : share deze pagina!

Wij geloven dat verandering zich afspeelt in alle lagen van de organisatie! Bottom-up en top-down. In talloze rollen. En in vele domeinen.

Dus welke rol je als ‘veranderaar’ ook invult, in welk domein je ook met change bezig bent … kom een kijkje nemen op de kick-off bijeenkomst van de COP Agile!

Op het programma

Dit is de kick-off bijeenkomst van de nieuwe community : kennismaken en ambities bepalen staan dus centraal!

9.30 u

De nieuwe Community of practice : wie zijn jullie, wie zijn wij, wat gaan we samen doen?

10.15 u

Plenaire verkenning van het buzz-woord ‘Agile’: wat roept het op, wat betekent het en wat kan het bijdragen aan onze organisaties?

Twee experten van Wemanity  begeleiden onze discussie volgens agile methodes. Tekenaars van Jixso visualiseren live de uitwisseling.

11.15 u

Discussiegroepen over thema’s en waarden die kwamen bovendrijven tijdens de plenaire verkenning

De Wemanity-facilitatoren gaan met kleinere discussiegroepen aan de slag rond een thema of een waarde van de agile overheidsorganisatie. Wat doen jullie al? Wat is de uitdaging voor jouw organisatie? Wat is er nodig?

12.15  u

Hoe ondersteunt de FOD Beleid en Ondersteuning federale organisaties in hun wendbaarheid?

De diensten, opleidingen en ondersteuning rond innovatie, digitalisering, change … in kaart!

13.00 u

Lunch

Praktische info

Kick-off bijeenkomst van de COP Agile:

 • Donderdag 23 mei
 • van 9.00 u tot 14.00 u
 • bij de FOD Beleid en Ondersteuning - WTC III
  Simon Bolivarlaan 30, 1000 brussel
 • 2de verdieping, zaal Bora Bora

Wil je uitgenodigd worden voor de events van de COP Agile? Klik op’ Houd me op de hoogte’ en vul het formulier in.

Houd me op de hoogte

Code :
EVMGTAGI1XBT