Evenementen

 • 15.09.2020

  Cop Agile- Online forum: Agile stories in Times of Covid 19

  Maakt COVID-19 ons, onze teams, onze organisaties meer en meer wendbaar? De COP Agile opent een online forum ‘Agile stories in times of COVID-19'. De community verzamelt er Agile Stories en reflecteert er over de impact van de Corona-crisis op onze manier van werken, onze organisaties, onze mindset, onze cultuur. Open voor alle federale ambtenaren!

 • 14.09.2020

  Onboarding tijdens de coronaperiode

  De coronacrisis was en is een uitdaging voor heel veel hr-medewerkers binnen de federale overheid. Eén van de moeilijkheden is het onthaal van nieuwe medewerkers in een periode waarin heel veel medewerkers telewerken. Het federale HR-netwerk wil je tijdens een webinar inspireren door twee organisaties aan het woord te laten die op een creatieve manier de onboarding verzorgden van een aantal nieuwe medewerkers.

 • 01.04.2020

  Duurzaam informatiebeheer bij de overheid - geannuleerd

   Het Algemeen Rijksarchief organiseert in samenwerking met de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) een evenement over het belang van een goed informatie- en archiefbeheer bij de overheid. Wist je dat jouw medewerkers meerdere uren per week bezig zijn met het zoeken naar (de juiste) informatie? Een goed informatiebeheer dat doorzoekbare en toegankelijke informatie verzekert, laat hen kostbare tijd winnen en hun dagelijkse taken efficiënter uitvoeren.

 • 20.02.2020

  TOP 100 tools for learning

  Op 20 februari 2020 presenteren de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA), Stimulearning en Epsilon – community’s voor L&D professionals – samen voor de vierde keer de Top 100 Tools for learning. Kom luisteren naar opleiders en opleidingsexperten uit overheid en privé die vertellen hoe zij hun favoriete tool for learning gebruiken en doe ideeën op voor je eigen leeractiviteiten.

 • 11.02.2020

  Geef je loopbaan een boost !

  Je werk maakt deel uit van je leven. Net als je privéleven maakt je beroepsleven ook veranderingen door: functie, werkomgeving, collega’s, opdrachten … Hoe kan je, in een constant veranderende context, je loopbaan in handen nemen en zo je welzijn op het werk bevorderen en de functie uit  oefenen die het beste bij jou past? Het Loopbaancentrum van de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) nodigt je uit op zijn evenement "Geef je loopbaan een boost" en reikt je ideeën aan om je loopbaan in handen te nemen.

 • 30.01.2020

  Kick-off hr-netwerk

  Op 30 januari 2020 wordt de aftrap gegeven van het federale hr-netwerk. Tijdens deze bijeenkomst willen we hr-medewerkers van alle federale organisaties inspireren met twee keynote speakers. We willen ook jullie mening kennen over dit netwerk en hoe we verder moeten evolueren. Maar uiteraard ligt de nadruk op netwerking en uitwisseling met jouw collega-hr-medewerkers.

 • 10.12.2019

  Netwerk LUMEN : Just taste it, and get inspired!

  Tijdens de laatste LUMEN bijeenkomst van 2019 gaan we samen aan de slag om nieuwe tools en methodes te ontdekken. Niet minder dan 5 workshops krijgen jullie voorgeschoteld door Lumen coaches: ze zullen ongetwijfeld nieuwe perspectieven bieden voor je begeleidingen. Laat je verleiden, en kom proeven van de workshops! Grijp deze bijeenkomst ook aan om uit te wisselen met je collega’s Lumen-coaches. Neem een citaat, een foto of een inspirerend boek mee om zo je steentje bij te dragen tot ons gezamenlijk buffet, samengesteld met inspirerende woorden.

   

 • 04.12.2019

  Lead from the Future: het leiderschap van de toekomst samen vorm geven

  Een federale overheid die klaar is voor de toekomst, vraagt om een aangepast leiderschap. Hoe moet het leiderschap van de toekomst er voor jou uitzien? Waar ligt de focus op? Wie zijn de leiders en wat kenmerkt hen? Waar liggen de grootste uitdagingen? Heb je het gevoel dat het anders moet, of juist niet? We nodigen jou, als medewerker, leidinggevende, expert of manager van een federale overheidsorganisatie graag uit om jouw ideeën hierover met ons te delen. 

 • 26.11.2019

  Tweede bijeenkomst van de Cop Agile: de start up!

  Op dinsdag 26 november vindt de tweede bijeenkomst van de COP Agile plaats. Tijdens de kick-off bijeenkomst in mei ontrafelden we het buzz-woord ‘agile’ en brachten we vragen en noden in kaart. Tijdens de start up-bijeenkomst organiseren we onze community en gaan we aan het werk. Schrijf je snel in want de kick-off bijeenkomst was na één week volzet!

 • 19.11.2019

  HR congres 2019

  Op dinsdag 19 november 2019 organiseert de FOD BOSA in samenwerking met de Universiteit Gent en ESCALA voor de vijfde keer een HR congres, met dit jaar als thema: “Evidence-based Human Resources Management”.

  Op het programma staan verschillende gastpresentaties, praktijkgetuigenissen en workshops.

   

Pages