Evenementen

 • 20.02.2020

  TOP 100 tools for learning

  Op 20 februari 2020 presenteren de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA), Stimulearning en Epsilon – community’s voor L&D professionals – samen voor de vierde keer de Top 100 Tools for learning. Kom luisteren naar opleiders en opleidingsexperten uit overheid en privé die vertellen hoe zij hun favoriete tool for learning gebruiken en doe ideeën op voor je eigen leeractiviteiten.

 • 10.12.2019

  Netwerk LUMEN : Just taste it, and get inspired!

  Tijdens de laatste LUMEN bijeenkomst van 2019 gaan we samen aan de slag om nieuwe tools en methodes te ontdekken. Niet minder dan 5 workshops krijgen jullie voorgeschoteld door Lumen coaches: ze zullen ongetwijfeld nieuwe perspectieven bieden voor je begeleidingen.  

  Laat je verleiden, en kom proeven van de workshops!

   

  Grijp deze bijeenkomst ook aan om uit te wisselen met je collega’s Lumen-coaches. Neem een citaat, een foto of een inspirerend boek mee om zo je steentje bij te dragen tot ons gezamenlijk buffet, samengesteld met inspirerende woorden.

   

 • 04.12.2019

  Lead from the Future: het leiderschap van de toekomst samen vorm geven

  Een federale overheid die klaar is voor de toekomst, vraagt om een aangepast leiderschap. Hoe moet het leiderschap van de toekomst er voor jou uitzien? Waar ligt de focus op? Wie zijn de leiders en wat kenmerkt hen? Waar liggen de grootste uitdagingen? Heb je het gevoel dat het anders moet, of juist niet? We nodigen jou, als medewerker, leidinggevende, expert of manager van een federale overheidsorganisatie graag uit om jouw ideeën hierover met ons te delen. 

 • 26.11.2019

  Tweede bijeenkomst van de Cop Agile: de start up!

  Op dinsdag 26 november vindt de tweede bijeenkomst van de COP Agile plaats. Tijdens de kick-off bijeenkomst in mei ontrafelden we het buzz-woord ‘agile’ en brachten we vragen en noden in kaart. Tijdens de start up-bijeenkomst organiseren we onze community en gaan we aan het werk. Schrijf je snel in want de kick-off bijeenkomst was na één week volzet!

 • 19.11.2019

  HR congres 2019

  Op dinsdag 19 november 2019 organiseert de FOD BOSA in samenwerking met de Universiteit Gent en ESCALA voor de vijfde keer een HR congres, met dit jaar als thema: “Evidence-based Human Resources Management”.

  Op het programma staan verschillende gastpresentaties, praktijkgetuigenissen en workshops.

   

 • 21.10.2019

  Cop Re-integratie: preventie van burn-out door spelen, jobcrafting en talent

  De COP Re-integratie van werknemers na een afwezigheid van lange duur organiseert op 21 oktober, in samenwerking met het loopbaancentrum, het evenement 'Preventie van burn-out door spelen, jobcrafting en talent'.
   

   

 • 14.10.2019

  Ontwikkelingstrajecten voor Leidinggevenden 2019-2020: informatiesessie op 14 oktober 2019

  Op maandag 14 oktober 2019 organiseert de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) een informatiesessie over de nieuwe cyclus van de Ontwikkelingstrajecten voor Leidinggevenden. De nieuwe (zesde !) cyclus van de trajecten gaat van start in januari 2020. Je kan je kandidaat stellen voor een traject tot 21 oktober 2019.

 • 17.09.2019

  De kracht van (on)bewuste overtuigingen: event voor de leden van de netwerken Lumen en Talentplus op 17 september 2019

  Dit event is bedoeld voor coaches die individuele begeleidingen doen en meer willen weten over de kracht van (on)bewuste overtuigingen op gedrag en emoties. Inzichten uit de Rationele Emotieve Training (RET) en de neurowetenschappen tonen hoe je coachees kan leren niet-helpende overtuigingen en angsten te overwinnen en meer controle te krijgen over hun gedachten.

 • 23.05.2019

  COP Agile: de kick-off bijeenkomst

  Ben jij als federaal ambtenaar bezig met verandering en vernieuwing? Werkt jouw organisatie met agile methodes of frameworks? Mis de kick-off bijeenkomst van de COP Agile dan niet!  We bekijken samen de zin en de ambitie van een nieuwe community rond agility en agile transformaties en we proberen de buzz-woorden te vertalen naar concrete waarden, principes en werkwijzen. Schrijf je snel in, de plaatsen zijn beperkt!

 • 16.05.2019

  Het HR beleid van morgen

  Op donderdag 16 mei organiseert de FOD Beleid en Ondersteuning een evenement over ‘het hr-beleid van morgen binnen de federale overheid’. Tijdens een rijk gevulde hr-voormiddag ontdek je wat de speerpunten zijn van het hr-beleid van morgen en wat dit voor jou kan betekenen. De inleiding wordt verzorgd door David Ducheyne, jarenlang hr-manager, hr-expert en auteur van boeken over duurzaam leiderschap en hr op maat.

Pages