Evenementen

 • 12.03.2019

  De biosystemiek: 12 maart 2019

  Welke oplossing reikt de Biosystemiek voor het op elkaar afstemmen van het individu, de taak en de organisatie ?

  Hoe help je je coachees/medewerkers op een zinvolle, creatieve en efficiënte manier te werken ?
  Vroeg of laat krijgt elke organisatie te maken met verstoringen waarbij één of meerdere mensen betrokken zijn, en die een weerslag hebben op de werking van  teams en diensten.

 • 10.01.2019

  TOP 100 tools for learning

  Op 21 februari 2019 presenteren het FOD BOSA, Stimulearning en Epsilon – community’s voor L&D professionals – voor de derde keer de Top 100 Tools for learning.

  Kom luisteren naar opleiders en opleidingsexperten uit overheid en privé die vertellen hoe zij hun favoriete tool for learning gebruiken en doe ideeën op voor je eigen leeractiviteiten.

 • 13.12.2018

  Niemand meer in de wachtrij: digital skills voor iedereen!

  De invoering van NWOW zorgt voor grondige veranderingen in zowel de werkplaats als de tools. Deze revolutie vereist een grondige inspanning van de ondersteunende diensten. Vooral op de IT dienst wordt zeer veel beroep gedaan. Maar is er voldoende aandacht voor het menselijke aspect?

  Het up-to-date houden van de digitale competenties van de federale ambtenaren is een prioriteit geworden.

 • 11.12.2018

  Geef je loopbaan een boost !

  Je werk maakt deel uit van je leven. Net zoals je privéleven wordt je beroepsleven doorkruist door veranderingen: functie, werkomgeving, collega’s, missies… Hoe kan je je loopbaan in handen nemen in veranderende omstandigheden om je welzijn op het werk te bevorderen en de functie uit te oefenen die het beste bij jou past?

  Het Loopbaancentrum van de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) nodigt je uit op zijn evenement "Geef je loopbaan een boost" en zal je ideeën aanreiken om je loopbaan in handen te nemen.

 • 10.12.2018

  HR inspiratiedag

  Op maandag 10 december organiseert de FOD Beleid en Ondersteuning een inspiratienamiddag rond HR. Tijdens deze namiddag gaan we onder de noemer “wat werkt” op zoek naar oplossingen voor de uitdagingen waar de federale overheid mee kampt op gebied van HR. We laten een aantal wetenschappers aan het woord, en bieden ruimte aan innovatieve initiatieven uit de praktijk.

 • 05.12.2018

  Bijeenkomst van het LUMEN Netwerk - The wheel of Hudson

  Hoe een correcte en efficiënte houding aannemen in de begeleiding van veranderingen.

  Op woensdag 5 december 2018 verkennen wij ‘The wheel of Hudson’ en leren wij om dit toe te passen in coaching.

 • 06.11.2018

  HR Congres 6 november 2018

  Meer en meer organisaties bewandelen de weg naar een duurzame benadering van resultaten, medewerkers en maatschappelijke omgeving. Hoe kan onze organisatie inspelen op deze nieuwe trend naar meer Performantie, People en Planet? Hoe kunnen we vanuit HR een rol spelen in het ontwikkelen van een duurzaam beleid binnen onze organisatie? Hoe kunnen we door een duurzaam HR het imago van onze organisatie opkrikken op de arbeidsmarkt?

 • 20.09.2018

  Nieuwe organisatievormen: wat te denken over zelfsturende teams?

   Naast de traditionele hiërarchie is er zich een alternatief model voor werkorganisatie aan het ontwikkelen bij de federale overheid: zelfsturende teams. Wat moet je daarvan denken? Die vraag zullen de deelnemers zich stellen op de bijeenkomst van de COP NWOW van september 2018.