Evenementen

 • 03.12.2020

  COP Re-integratie - Hoe de re-integratie te begeleiden als ze op afstand plaatsvindt: de re-integratieovereenkomst

  Op maandag 3 december vindt een online event plaats van de COP Re-integratie. Dit event richt zich tot de actoren uit het veld en is bedoeld om goede praktijken uit te wisselen rond re-integratie in tijden van pandemie door het COVID-19-virus. Dit online event is interactief en kan je ‘s morgens of ‘s namiddags volgen.

 • 01.12.2020

  HR-congres: upskilling and reskilling

  Op 1 december 2020 vindt de eerste virtuele editie van het jaarlijkse HR-congres plaats. Tijdens deze virtuele bijeenkomst zoomen we dieper in op het thema “upskilling and reskilling” van medewerkers. Met drie sprekers vanuit verschillende domeinen bieden we je een brede kijk aan op levenslang leren van medewerkers en de leercultuur van organisaties.

 • 26.10.2020

  De federale leiderschapsvisie laten leven

  Begin dit jaar ontwikkelde de FOD BOSA in samenwerking met heel wat andere organisaties een federale visie op leiderschap. Ondertussen zijn een aantal organisaties aan de slag gegaan om deze visie te laten leven. Het federale HR-netwerk wil je laten kennismaken met de leiderschapsvisie en je inspireren met de manier waarop twee organisaties met de visie aan de slag zijn gegaan. 

 • 15.09.2020

  Cop Agile- Online forum: Agile stories in Times of Covid 19

  Maakt COVID-19 ons, onze teams, onze organisaties meer en meer wendbaar? De COP Agile opent een online forum ‘Agile stories in times of COVID-19'. De community verzamelt er Agile Stories en reflecteert er over de impact van de Corona-crisis op onze manier van werken, onze organisaties, onze mindset, onze cultuur. Open voor alle federale ambtenaren!

 • 14.09.2020

  Onboarding tijdens de coronaperiode

  De coronacrisis was en is een uitdaging voor heel veel hr-medewerkers binnen de federale overheid. Eén van de moeilijkheden is het onthaal van nieuwe medewerkers in een periode waarin heel veel medewerkers telewerken. Het federale HR-netwerk wil je tijdens een webinar inspireren door twee organisaties aan het woord te laten die op een creatieve manier de onboarding verzorgden van een aantal nieuwe medewerkers.

 • 01.04.2020

  Duurzaam informatiebeheer bij de overheid - geannuleerd

   Het Algemeen Rijksarchief organiseert in samenwerking met de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) een evenement over het belang van een goed informatie- en archiefbeheer bij de overheid. Wist je dat jouw medewerkers meerdere uren per week bezig zijn met het zoeken naar (de juiste) informatie? Een goed informatiebeheer dat doorzoekbare en toegankelijke informatie verzekert, laat hen kostbare tijd winnen en hun dagelijkse taken efficiënter uitvoeren.

 • 20.02.2020

  TOP 100 tools for learning

  Op 20 februari 2020 presenteren de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA), Stimulearning en Epsilon – community’s voor L&D professionals – samen voor de vierde keer de Top 100 Tools for learning. Kom luisteren naar opleiders en opleidingsexperten uit overheid en privé die vertellen hoe zij hun favoriete tool for learning gebruiken en doe ideeën op voor je eigen leeractiviteiten.

 • 11.02.2020

  Geef je loopbaan een boost !

  Je werk maakt deel uit van je leven. Net als je privéleven maakt je beroepsleven ook veranderingen door: functie, werkomgeving, collega’s, opdrachten … Hoe kan je, in een constant veranderende context, je loopbaan in handen nemen en zo je welzijn op het werk bevorderen en de functie uit  oefenen die het beste bij jou past? Het Loopbaancentrum van de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) nodigt je uit op zijn evenement "Geef je loopbaan een boost" en reikt je ideeën aan om je loopbaan in handen te nemen.

 • 30.01.2020

  Kick-off hr-netwerk

  Op 30 januari 2020 wordt de aftrap gegeven van het federale hr-netwerk. Tijdens deze bijeenkomst willen we hr-medewerkers van alle federale organisaties inspireren met twee keynote speakers. We willen ook jullie mening kennen over dit netwerk en hoe we verder moeten evolueren. Maar uiteraard ligt de nadruk op netwerking en uitwisseling met jouw collega-hr-medewerkers.

 • 10.12.2019

  Netwerk LUMEN : Just taste it, and get inspired!

  Tijdens de laatste LUMEN bijeenkomst van 2019 gaan we samen aan de slag om nieuwe tools en methodes te ontdekken. Niet minder dan 5 workshops krijgen jullie voorgeschoteld door Lumen coaches: ze zullen ongetwijfeld nieuwe perspectieven bieden voor je begeleidingen. Laat je verleiden, en kom proeven van de workshops! Grijp deze bijeenkomst ook aan om uit te wisselen met je collega’s Lumen-coaches. Neem een citaat, een foto of een inspirerend boek mee om zo je steentje bij te dragen tot ons gezamenlijk buffet, samengesteld met inspirerende woorden.

   

Pages