De e-Campus

De e-Campus is het online leerplatform van het OFO. Op ecampus.ofoifa.be kan je als federaal ambtenaar onze e-learning opleidingen volgen. Verder vind je er het materiaal van elke OFO-opleiding die je volgt: de syllabus, een presentatie, artikels, oefeningen … Met je login kan je alles downloaden.

Een e-learning opleiding volgen op de e-Campus

Een e-learning opleiding volg je achter je computer waar en wanneer je wil. Je neemt alle hoofdstukken en oefeningen door aan je eigen tempo en je vragen bespreek je per mail met je e-coach.

Je herkent de e-learning opleidingen in ons aanbod aan het logo.

Voor de meeste e-learning opleidingen van het OFO moet je inschrijven. Je krijgt dan van ons een login waarmee je toegang krijgt tot de opleiding op de e-Campus.

We hebben ook enkele open e-learning opleidingen. Daarvoor hoef je niet in te schrijven. Elke federale ambtenaar kan op de e-Campus deelnemen aan de open e-learning opleidingen.

 

De zelfstudieovereenkomst: duidelijke afspraken met je leidinggevende

Een e-learningopleiding volg je waar en wanneer je maar wil, op je eigen ritme. Maar in combinatie met je werk is dat niet altijd vanzelfsprekend. Om je zelfstudieproject tot een goed einde te brengen, kan je dus best goede afspraken maken met je leidinggevende:

  • hoeveel tijd kan je wekelijks aan de opleiding besteden?
  • krijg je daarvoor  tijd tijdens je werkuren?
  • krijg je dienstvrijstelling voor de opleiding?

Deze zelfstudieovereenkomst (PDF) kan je gebruiken om samen met je leidinggevende duidelijke afspraken op papier te zetten.

 

De syllabus van je OFO-opleiding op de e-Campus

Het OFO streeft ernaar zo weinig mogelijk papier te verbruiken. Ook als je een klassikale opleiding volgt, krijg je toegang tot onze e-Campus. Daar vind je al het opleidingsmateriaal online: de syllabus, een presentatie, oefeningen …  Je krijgt van je opleider dus geen papieren syllabus meer.

Twee weken voor je opleiding start, krijg je van ons een mail of brief. Daarin leggen we uit hoe je je aanmeldt op de e-Campus..

 

Inloggen op de e-Campus

Om in te loggen op de e-Campus, surf je naar https://ecampus.ofoifa.be. Gebruik de login en het wachtwoord die in de uitnodiging voor je opleiding staan.

 

De e-Campus voor je smartphone en je tablet

Download op de hompage van de e-Campus de e-Campus app en bekijk voortaan je opleidingen wanneer je maar wil op je smartphone of op je tablet.

 

Contact

helpdesk.campus@ofoifa.fgov.be