02.05.2018

Keeping the Public Sector Relevant in a Digital World

Op woensdag 2 mei 2018 organiseert de FOD Beleid en Ondersteuning in samenwerking met het Observatory of Public Sector Innovation (OPSI) een workshop voor de strategische leidinggevenden van de overheidssector over het thema 'Keeping the Public Sector Relevant in a Digital World'.

Het doel van deze workshop is duurzame, innovatieve organisaties beter te begrijpen, te begeleiden en te ontwikkelen door een antwoord te geven op de volgende 3 kernvragen:

  • Waarom is digitale innovatie nodig?
  • Hoe kunnen we van ambtenaren digitale innovators maken?
  • Wat houdt de rol van een leidinggevende in bij het opbouwen van een digitale organisatie?

 

A digital world…

Innovatie in de organisatie en de dienstverlening is een continu, strategisch proces dat voortbouwt op de technologische evolutie en wellicht meer nog op de ontwikkeling en het aanleren van essentiële, relevante en toekomstgerichte skills en competenties.

We denken dus steeds meer na over de diensten die de overheid nog wil of kan leveren en de functies die daarvoor nodig zullen zijn, maar ook over de manier om dat te bewerkstelligen en over de vereiste profielen en competenties.

Wat vinden onze leidinggevenden daarvan? Met welke strategie willen zij onze organisaties de wereld van morgen laten binnenstappen en innovatiever maken? De workshop 'Keeping the Public Sector Relevant in a Digital World' wil hen ondersteunen bij die denkoefening.

 

Programma

De workshop zal integraal in het Engels verlopen.

9:00 – 9:30

Welcome and coffee

9:30 – 10:30

Understanding Innovation Skills, Digital and the Belgian Innovation Context

10:30 – 11:00

Exploring Citizen Expectations

11:00 – 12:00

Speed of Innovation – how fast should we go?

12:00 – 13:00

Lunch

13:00 – 15:00

Charting the roles of individual civil servants within digital innovation

15:00 – 16:00

Developing & scaling skill expertise within the Belgian context and other ideas from public sector innovation experts around the world

16:00 – 16:30

Exploring other methods to obtain digital innovation skills – Belgian context and public sector innovation experts from other OECD countries

16u30 – 17u00

Wrap up

 

Deelname: op uitnodiging

De betrokkenen hebben een persoonlijke uitnodiging gekregen.

Omdat het aantal plaatsen beperkt is, kunnen we jammer genoeg niet alle leidinggevenden uit de overheidssector uitnodigen. Ben je strategisch leidinggevende en heb je interesse in deze workshop? Contacteer dan Philippe Vermeulen.

 

Praktische info

  • woensdag 2 mei 2018
  • van 9 u tot 17 u
  • bij de FOD Beleid en Ondersteuning (Simon Bolivarlaan 30 – 1000 Brussel) – 8e verdieping
  • De workshop zal integraal in het Engels verlopen.

 

Contact

Heb je vragen over deze workshop? Wil je eraan deelnemen, maar heb je geen uitnodiging ontvangen? Contacteer dan Philippe Vermeulen.