08.10.2015

Innovation Day - Conferentie over innovatie in de publieke sector

Meewerken aan de innovatie van de publieke sector: het is vandaag de dag een grote uitdaging voor elke overheidsdienst. Het OFO nodigt de federale topmanagers en de federale ambtenaren die aan innovatie werken uit voor de eerste editie van Innovation Day. Neem deel aan de workshops van de innovatie-experten van Flanders DC en laat je inspireren door toonaangevende keynotesprekers .
foto Innovation Day

 

 

 

 

Op het programma

 

9.30 u - 10.00 u: Verwelkoming en inschrijving voor de workshops

 

10.00u - 13.00 u: Workshops (VOLZET)

De deelnemers kiezen één workshop. Gedurende drie uur gaan ze aan de slag met een medewerker van Flanders DC.

Flanders DC is de Vlaamse organisatie voor ondernemingscreativiteit. Met een  kenniscentrum en een uitgebreide publiekswerking, verspreidt flanders DC wetenschappelijke onderbouwde inzichten en tools rond innovatie en creativiteit.

  • Innovatiecultuur  (maximum 20 deelnemers)

Hoe introduceer je een innovatiecultuur in een bedrijf? Met de toolbox ‘AHA tot VOILA’ kan jij mensen leren hoe het proces van een innovatief idee tot effectieve realisatie verloopt. 

Begeleider: Peter Bertels - senior projectmanager Flanders DC

  • GPS: brainstormen met maximaal resultaat (maximum 28 deelnemers)

Hoe kom je snel en efficiënt tot de beste ideeën? In deze workshop leer je aan de hand van de GPS-techniek op een gestructureerde manier brainstormen.

Begeleider: Pascal Cools - general manager Flanders DC

  • Customer Journey Mapping (maximum12 deelnemers)

Ben jij klaar voor de veeleisende klant van vandaag en om het verschil te maken met je organisatie? Via “Customer Journeys” kom je heel wat te weten over meerwaardecreatie.

Begeleider: ligt nog niet vast

  • Businessmodelinnovatie (maximum 20 deelnemers)

Hoe kom je van analyse van een business model tot innovatie in een bedrijf? Via het Business Model Canvas en het Value Proposition Canvas van Alex Osterwalder ontdek je in deze workshop waar de innovatiekansen binnen een bedrijf liggen.

Begeleider: Carlo Vuijlsteke - senior projectmanager Flanders DC

 

13.00 u - 14.00 u: Lunch

 

14.00 u - 16.30 u: Keynotesessions

  • Thomas Prehn : “Enabling a new public sector culture”

Keynote in het Engels

Thomas Prehn is de ceo van Mindlab. MindLab is een organisatie van de Deense overheid. Missie van MindLab: een klantgerichte aanpak promoten voor de grote uitdagingen in de publieke sector.  Prehn is toonaangevend in het domein van de innovatie in de publieke sector en service design. Hij verleende advies aan verschillende regeringen en publieke instellingen. Innovatie is voor hem een kwestie van cultuur en leiderschap.

 

 

  • Michel Venne : « La participation citoyenne comme outil d’aide à la décision »

Keynote in het Frans

De Canadees Michel Venne is de stichter en directeur-generaal van ‘L’Institut du nouveau Monde’ (INM). Het INM is een vzw die ijvert voor burgerparticipatie. Venne is meer dan toonaangevend in het domein; hij is betrokken bij de werking van talrijke Canadese en internationale organisaties voor burgerparticipatie.

In deze keynote vertelt Venne hoe hij ministeries en lokale overheidsdiensten heeft begeleid bij het proces van burgerparticipatie in diverse domeinen: gezondheidszorg, financiering van universiteiten,  cultuurbeleid en plannen voor urbanisme.

 

 

16.30 u - 18.00 u: Receptie

Voor alle deelnemers aan Innovation Day, onze L&O partners en Steven Vandeput, minister van defensie belast met ambtenarenzaken.

Ontdek bij de infostands de nieuwste tools en services van het OFO.

 

Deelnemen

Kreeg je een persoonlijke uitnodiging via mail? Schrijf je dan in met de link naar het inschrijvingsformulier in je uitnodiging.

Kreeg  je geen persoonlijke uitnodiging maar ben je actief bezig met de innovatie bij de overheid? Dan ben je uiteraard ook welkom! Schrijf je hier in.

 

Praktisch

  • Donderdag 8 oktober 2015
  • van 9.30 u tot 18.00 u
  • bij het OFO, WTC III, Simon Bolivarlaan 30, 1000 Brussel
  • op de 2de verdieping

 

Contact

Heb je vragen over Innovation Day? Stuur een mail naar Vanessa Dewulf