femme devant un micro

HR congres – Hybride werken nà de pandemie

-

Het jaarlijkse HR-congres komt er weer aan! Het vindt plaats op dinsdag 7 december. Deze keer staat het in het teken van het hybride werken in post-coronatijden, een heet hangijzer waar we niet omheen kunnen. In de voormiddag belichten drie sprekers de problematiek vanuit evenveel invalshoeken, terwijl in de namiddag een aantal cases van andere organisaties worden voorgesteld.

Voor wie?

  • Leden van het HR-netwerk  

  • Hr-medewerkers van de federale overheid 

Op het programma

8.45-9.30 uur: onthaal 

09.30-09.35 uur: intro door FOD BOSA 

09.35-10.15 uur: Hybride werken : Evolutie of revolutie ? 

door Prof. Dr. Laurent Taskin 

Laurent Taskin is hoogleraar HR en organisatiewetenschappen aan de Louvain School of Management, Université catholique de Louvain en voorzitter van de laboRH-leerstoel in Human Management and Work Transformations. Zijn onderzoek richt zich op nieuwe manieren van werken, in een kritisch perspectief. Hij heeft vele artikelen en boeken gepubliceerd die gaan over nieuwe vormen van werk en humaan management.   

10.15-11.00 uur: Het hybride werken zal manifest aanwezig blijven, ook nà de corona-crisis  

door Isabel De Clercq  

Isabel De Clercq is oprichter van Connect | Share | Lead en fan van het Hybride Werken omdat het al haar favoriete topics samenbrengt. Levenslang leren door asynchrone kennisdeling, productiviteit door focus en technologie, digitale taal en zelfbeschikking. Ze schreef het boek “Het hybride werken. Een manifest”. Ze neemt je niet alleen mee in haar droom, maar maakt de toekomst ook concreet aan de hand van 7 voorzichtige suggesties.  

11.00-11.15 uur: pauze 

11.15-12.00 uur: Motiveren zonder controleren, mbv de Zelfdeterminatietheorie 

door Dr. Hermina Van Coillie en Sven Van Wettere, HR Business partner ILVO 

Hermina Van Coillie, Dr. in de psychologie, is motivatie-expert en docent in verschillende HRM-postgraduaatopleidingen. In april 2021 bracht ze haar eerste boek uit, dat ze schreef samen met prof. Dr. Anja van den Broeck. Sven Van Wettere werkt sinds midden jaren ‘90 voltijds voor het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), een onderzoeksinstelling van de Vlaamse overheid. Hij groeide er door tot HR Business Partner voor management en de meer dan 600 personeelsleden. Hermina baseerde zich in haar recente boek op de Zelf-Determinatietheorie (ZDT). Het is een vrij jonge, maar uitgebreide theorie die zijn strepen al verdiend heeft, zowel wat wetenschappelijk onderzoek betreft als in de praktijk, zoals zal blijken uit de case van ILVO. 

12.00-13.15 uur: lunchpauze 

13.15-14.15 uur: Aanpak Stad Gent: Gentsters Werken Wijs 

door Klaartje Huyge, departementshoofd HR Stad Gent 

In Gent wordt de nieuwe manier van werken benaderd vanuit een evolutief HR-beleid dat autonomie en welzijn hoog in het vaandel draagt. Gentsters Werken Wijs is de overkoepelende Gentse aanpak van en voor de medewerkers. Vertrekpunt zijn de waarden en de organisatiecultuur, flexibel op de werkplek, digitaal en samen.  

In deze getuigenis zal de aanpak van Stad Gent worden besproken met de uitdagingen en de oplossingen. 

14.15-14.30: pauze 

14.30-15.30: De aanpak bij bank ING: flexibel, rendabel en klantgericht werken 

door Els Smeulders, HR operations managers ING 

ING zit, samen met andere grootbanken, al jaren in woelig water. De evolutie in de digitalisering liet een nieuwe manier van werken ontstaan. Corona veroorzaakte een nieuwe schokgolf. Dit alles leidde tot een nieuw organisatiemodel, dat voor alle stakeholders veel voordelen in zich draagt.