Organisational design

Atelier Agility & Organisational design

-
Online

On this page

  Met de COP Agile gaan we op zoek naar hefbomen om overheidsorganisaties meer wendbaar te maken. In een reeks ateliers gaan we dieper in op de verschillende dimensies van de organisatie: wat betekent agility voor people, technology, culture, leadership en organisational design?

  In het atelier van 29 juni werken we rond de dimensie organisational design. Als overheid zien we onszelf meer en meer als dienstverlener en doen we er alles aan om onze klant centraal te stellen. Digitalisering, vereenvoudiging, participatie ,co-creatie…we zijn er allemaal mee bezig. Maar hoe goed lukt het ons binnen ons huidige organisatiedesign? Hoe belemmert het organisatiemodel van de overheid ons nog om onze dienstverlening aan onze klanten te verbeteren? Hoe kan een wendbare overheid het leven van de burger vergemakkelijken? 

  Als voorbereiding op het atelier Agility & Organisational design kan je kennismaken met verschillende methodes om de klant centraal te stellen:  

  Voor wie?

  Voor leden van de COP Agile (iedereen die al eens deelnam aan een event) en de Community van Digital Open en voor wie graag wil meewerken aan een wendbare overheid.   

  Dit atelier is specifiek voor   

  - wie bezig is met de ontwikkeling van dienstverlening, digitalisering, veréénvoudiging, klantgerichtheid, participatie…. 

  - wie mee wil nadenken over organisatiedesign: hoe kunnen we organisatiemodellen aanpassen om de klant centraal te stellen? 

  Op het programma

  Voorbereiding op het atelier van 29 juni: een greep uit de methodes voor Human centered design 

  Als voorbereiding op het atelier Agility & Organisational Design kan je kennismaken met verschillende methodes om de klant centraal te stellen:  

  • Op het forum copagile.pleio.nl kan je het infobord (rechts op de pagina) doornemen en uitwisselen met de online COP Agile community over je eigen methodes voor human centered design.

  • Ben je nog niet zo vertrouwd met Human centered design methodes? Neem dan deel aan de voorbereidende workshop Service Design op 24 juni van 9u tot 13 uur. Schrijf je snel in, het aantal plaatsen is beperkt. 

   

  Het atelier Agility & Organisational design op 29 juni 

  Spreekt de informatie uit de voorbereiding je sterk aan? Wil je dieper ingaan op de uitdagingen voor de overheid om Human centered design toe te passen?  

  Tijdens het atelier Agility & Organisational design werken we rond deze vragen: 

  • Hoe goed lukt Human centered design binnen ons huidige organisatiedesign?  

  • Welke elementen uit het organisatiemodel van de overheid belemmeren ons nog om onze dienstverlening aan onze klanten te verbeteren?  

  • Hoe kan een wendbare organisatie het leven van de burger vergemakkelijken?