Coachen en begeleiden

Meer en meer ambtenaren, teams of organisaties doen een beroep op coaching of begeleiding. De FOD Beleid en Ondersteuning zet daarom sterk in op coaching met Lumen, het netwerk van federale coaches. Enerzijds biedt Lumen ambtenaren een leertraject om coach te worden. Anderzijds kunnen Federale organisaties via Lumen een beroep doen op de gecertificeerde Lumen-coaches.

Lumen: het netwerk van federale coaches

Lumen is een netwerk voor én door federale ambtenaren. Lumen leidt federale ambtenaren op tot coach en federale organisaties kunnen een beroep doen op de Lumen-coaches. Zo biedt Lumen een antwoord op de grote vraag naar individuele- en groepscoaching bij federale organisaties.

Ben je zelf coach of wil jouw organisatie coaching promoten? Bekijk wat Lumen voor jou kan betekenen:

Wil je coach worden en federale ambtenaren, diensten en organisaties begeleiden? Of ben je coach en wil je je verder bekwamen?

  • Stap dan in het leertraject om coach te worden

 

Leertraject om coach te worden

De basis-skills van de coach (basis)

In deze intensieve, praktijkgerichte opleiding verwerf je de basis-skills die onontbeerlijk zijn voor elke coach.

 

Verder groeien als coach (niveau 1)

In deze opleiding verdiep je je vaardigheden als coach. Complexere coachingsprocessen komen aan bod en er wordt gefocust op emoties, gevoelens. Verder leer je hoe je voldoende aandacht schenkt aan de omgeving van de mensen die je coacht

 

Word senior coach (niveau 2)

Je verdiept je kwaliteiten als coach en bereikt een hoog professioneel niveau. Daardoor kan je zowat elke coachingvraag in goede banen leiden. Tegelijkertijd vergroot je de kennis en feeling om een problematiek waarbij een medische of psychotherapeutische interventie nodig is, te herkennen en mensen gepast door te verwijzen.